Τα καινούργια αυτοκίνητα θα «μπλοκάρουν» τα συνεργεία της γειτονιάς

Τέλος στη συντήρηση στα συνεργεία της γειτονιάς φαίνεται πως θέλουν να βάλουν οι κατασκευαστές για τα αυτοκίνητα που θα παρουσιάσουν στο μέλλον.

Από: carandmotor.gr

Οι κατασκευαστές ψάχνουν διαρκώς νέους τρόπους για να βελτιώσουν την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα στα αυτοκίνητά τους. Ένας από τους τομείς στον οποίον δίνουν τεράστια έμφαση τα τελευταία χρόνια είναι εκείνος του λογισμικού για τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα των μοντέλων τους.

Ήδη εδώ και αρκετό καιρό τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων και το αντίστοιχο λογισμικό που φέρουν, δίνουν σε πολλές περιπτώσεις τη δυνατότητα ακόμη και ασύρματης αναβάθμισης των συστημάτων χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί κανείς συνεργείο.

Τα συστήματα είναι σε θέση να αναβαθμίζουν το λογισμικό τους και το κάνουν μέσω πολλών δικλείδων ασφάλειας, οι οποίες «απομονώνουν» παράλληλα αυτά τα συστήματα από οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά χωρίς να έχει εξουσιοδότηση.

Με τον κάθε κατασκευαστή να εξελίσσει το δικό του λογισμικό για τα αυτοκίνητά του, η ασφάλεια που προσφέρουν αυτά τα συστήματα και η προστασία τους από το «περιβάλλον» αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Παράλληλα, η πιθανότητα πρόσβασης σε αυτά τα συστήματα και τις λειτουργίες τους θα πάρει την αντίθετη ρότα. Οι κατασκευαστές θα έχουν τον πλήρη έλεγχο και θα επιτρέπουν την πρόσβαση με οποιονδήποτε τρόπο στα μοντέλα τους μόνο στα συνεργεία που έχουν την απαραίτητη εξουσιοδότηση για τη συντήρηση και την επισκευή τους. 

Έτσι τα λεγόμενα και συνεργεία της γειτονιάς αναμένεται να «αποκλειστούν» επί της ουσίας από την επισκευή και συντήρηση των επόμενης γενιάς αυτοκινήτων, κάτι που θα ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε επίπεδο μηχανικών μερών και φυσικά ακόμη περισσότερο για τα ηλεκτρονικά τους συστήματα.

Έκτος από τα μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία ένας ακόμη κλάδος που αναμένεται να επηρεαστεί από το προηγμένο λογισμικό των επόμενης γενιάς αυτοκινήτων είναι οι εταιρείες βελτίωσης που αναμένεται να αντιμετωπίσουν έναν παρόμοιο «αποκλεισμό» από τα συστήματα των αυτοκινήτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail