Η Τουρκία θα ναυπηγήσει τρεις φρεγάτες ταυτόχρονα

Όπως δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η εγχώρια αμυντική βιομηχανία θα χρησιμοποιήσει την παραγωγική ισχύ των ναυπηγείων του ιδιωτικού τομέα για να παράγει τρεις φρεγάτες ταυτόχρονα και να τις θέσει στη διάθεση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Από: echedoros-a.gr

Ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή η φρεγάτα TCG Istanbul του έργου MİLGEM İstif (İ)  που αποτελεί τη δεύτερη φάση συνέχειας των κορβετών κλάσης MİLGEM Ada, ξεκινούν οι εργασίες για τα 6ο, 7ο και 8ο πλοία.

Ο Πρόεδρος της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, την πορεία του Έργου MİLGEM και την κατασκευή των φρεγατών İ-class.

Ο Ντεμίρ δήλωσε ότι καθένα από τα ναυπηγεία Anadolu, Sedef και Sefine, που περιλαμβάνονται σε αυτήν την επιχειρηματική συνεργασία στο πλαίσιο του έργου, σχεδιάζονται να κατασκευαστούν ταυτόχρονα  από μια φρεγάτα I-class.

Ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον σχεδιασμό και την κατασκευή  πολεμικών πλοίων.

Όπως είπε αυτές οι επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει τις χρηματοοικονομικές τους δομές μαζί με τη διαχείριση έργων και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό τους και ότι έχουν αποκτήσει τη γνώση και την εμπειρία για την επιτυχή εκτέλεση έργων και διαχείρισης κινδύνου για πολεμικά ναυπηγικά έργα.

Τα πλοία θα παραδοθούν σε τρία χρόνια
 

 
«Θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει η κατασκευή πλοίων με μοντέλο στο οποίο συμμετέχουν ιδιωτικά ναυπηγεία ως κατασκευαστές προκειμένου να δημιουργηθεί μια βιώσιμη στρατιωτική ναυπηγική βιομηχανία.

Επιπλέον, με αυτό το μοντέλο, θα παρέχεται πλεονέκτημα στον χρόνο παράδοσης για τρία πλοία, η γνώση και η εμπειρία θα διατηρηθούν και θα ενοποιηθούν σε ναυπηγεία του ιδιωτικού τομέα στη στρατιωτική ναυπηγική. Θα υποστηριχθεί η ανάπτυξη και βιωσιμότητα του κλάδου με βάση τα ταλέντα. θα εισαχθεί εξειδικευμένο προϊόν με υψηλές εξαγωγικές δυνατότητες και θα παρασχεθεί συμβολή στην οικονομία.

Τα τρία πλοία έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε 36 μήνες. Η TCG Istanbul, η πρώτη από τις φρεγάτες της κατηγορίας I, έχει τοπικό ποσοστό 75 τοις εκατό.

Ωστόσο, στο έργο συμμετέχουν περίπου 80 τοπικοί υπεργολάβοι. Ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που εργάζονται στο έργο είναι περίπου 200», είπε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Τα εξαρτήματα από εγχώριες παραγωγές

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ τόνισε ότι ενώ τα περισσότερα όπλα και αισθητήρες στα προηγουμένως σχεδιασμένα και κατασκευασμένα πλοία προμηθεύονταν από το εξωτερικό, τώρα σχεδόν όλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σε εθνικό επίπεδο για τη φρεγάτα İstanbul .

Όπως είπε έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία το σύστημα κλειστής αεράμυνας Gökdeniz, το τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης Cenk, το ραντάρ ελέγχου πυρός Scorpion, το ραντάρ φωτισμού, ο σωλήνας τορπιλών, το Εθνικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης MIDLAS, Hisar-D.

--

The Hellenic Information Team

               
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail