Γιατί ο Ζελένσκι γελοιοποιήθηκε λέγοντας στην ελίτ του Νταβός ότι ο Πούτιν μπορεί να είχε ήδη πεθάνει;

Η αξιοπιστία του Ζελένσκι καταστρέφεται σήμερα, αφού οι επίμονοι ισχυρισμοί του για μια αναπόφευκτη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας μέσω της χώρας του καταρρίφθηκαν άμεσα από την πολωνική ηγεσία αυτή την εβδομάδα, αφού προειδοποίησαν τους πάντες για την επικείμενη ήττα του Κιέβου. Ακόμη και το CNN ενίσχυσε αυτή τη νέα αφήγηση για την ουκρανική σύγκρουση. Για να χειροτερεύσει την κατάσταση, ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Zelensky παραδέχτηκε νωρίτερα την ευθύνη του Κιέβου στην τραγωδία του Dnipro.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι ο Ουκρανός ηγέτης δεν θα επιδεινώσει την κρίση δημοσίων σχέσεων της πλευράς του που εξερράγη ξαφνικά αυτή την εβδομάδα, αλλά αντ' αυτού έκανε το εντελώς αντίθετο διατυπώνοντας δημόσια μια από τις πιο κουκλίστικες αντιρωσικές θεωρίες συνωμοσίας που ακούστηκαν ποτέ. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ο Ζελένσκι είπε στην παγκόσμια ελίτ στο Νταβός την Πέμπτη πως «δεν καταλαβαίνω πλήρως αν είναι ζωντανός (ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

Είναι ένα πράγμα για ένα μέλος του φασιστικού δικτύου τρολ που υποστηρίζεται από την SBU, γνωστό ως «NAFO» να εικάζει έντονα το θάνατο του Προέδρου Πούτιν και έτσι να υπονοεί ότι έχει αντικατασταθεί από ένα σωσία ή ακόμα και έναν κλώνο προκειμένου να ανυψώσει το ηθικό μετά την απώλεια τουο Soledar και άλλο ένα εντελώς για τον Ζελένσκι να το κάνει αυτό στο Νταβός. Το μόνο που πέτυχε εκτοξεύοντας τη θεωρία συνωμοσίας του ήταν να δυσφημήσει περαιτέρω τον εαυτό του, την πλευρά του και τον σκοπό της στη χειρότερη στιγμή για τις δημόσιες σχέσεις της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Η ιδέα ότι ένας παγκόσμιος ηγέτης τόσο ισχυρός όσο ο Πρόεδρος Πούτιν πέθανε κρυφά πριν από λίγο καιρό, αλλά καμία υπηρεσία πληροφοριών πουθενά στον κόσμο δεν άκουσε καν μια φήμη για αυτό, με την οποία οι πληρεξούσιοι διαχείρισης της αντίληψής τους σίγουρα θα είχαν εμμονή, είναι εντελώς απίστευτη. Κανείς δεν πρέπει επομένως να αμφιβάλλει ότι είναι πολύ ζωντανός, κάτι που προφανώς γνωρίζουν και ο Ζελένσκι και οι υπηρεσίες πληροφοριών του, γεγονός που θέτει έτσι το ερώτημα γιατί θα τα έλεγε διαφορετικά στην παγκόσμια ελίτ.

Δεν μπορεί να γίνει γνωστό με βεβαιότητα, αλλά αυτό θα μπορούσε να ήταν μια προσπάθεια να αποσπαστεί τουλάχιστον προσωρινά η προσοχή των δυτικών μαζών από τη νέα αφήγηση σχετικά με αυτόν τον πόλεμο με πληρεξούσια που εισήγαγε η πολωνική ηγεσία. Το Κίεβο πρέπει να αισθάνεται πολύ άβολα που ο κορυφαίος προστάτης του στην ήπειρο ανησυχεί τώρα τόσο πολύ που η Ρωσία θα κερδίσει σύντομα που ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρός του φοβήθηκαν για αυτό με διαφορά μόλις ημερών. Ο Ζελένσκι θα μπορούσε έτσι να είχε μοιραστεί την τελευταία του θεωρία συνωμοσίας σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο των ειδήσεων.

Ακόμα κι αν αυτό ήταν που τον παρακίνησε, τότε είναι καταδικασμένο να αποτύχει, καθώς η νέα αφήγηση εισήχθη από την πολωνική ηγεσία και στη συνέχεια ενισχύθηκε από το κορυφαίο κεντρικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για κάποιο λόγο. Το Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ γνωρίζει πόσο τρομερή είναι πραγματικά η κατάσταση για τους πληρεξούσιους του αυτή την στιγμή, γι' αυτό αποφάσισε τελικά να αναδιαμορφώσει τις αντιλήψεις για τα πάντα, έτσι ώστε να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και να πείσουν τους ανθρώπους τους να υποστηρίξουν το να δοθούν στο Κίεβο περισσότερα από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει ήδη λάβει.

Είναι σίγουρα ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα που συνεπαγόταν το άδεισμα του Ζελένσκι δυσφημώντας όλα όσα ισχυρίστηκε μέχρι τώρα, ακόμα κι αν το Golden Billion το κάνει με την κατανόηση ότι «όλα αυτά είναι για το δικό του καλό». Ωστόσο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ίδιος και η πλευρά του είναι εξοργισμένοι με αυτό που έκαναν οι προστάτες τους, γι' αυτό και ο Ουκρανός ηγέτης μπορεί να είχε σκόπιμα αναφέρει μια από τις πιο έντονες αντιρωσικές θεωρίες συνωμοσίας που έγινε ποτέ για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού.

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το περιστατικό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για τον Ζελένσκι, τόσο επειδή οι θαμώνες του τον απέρριψαν και στη συνέχεια απαξίωσε άθελά του ακόμη περισσότερο τον εαυτό του με την προαναφερθείσα θεωρία συνωμοσίας από την απελπισία του να αλλάξει τη νέα αφήγηση για αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων. Αυτή η τρομερή εβδομάδα για τις δημόσιες σχέσεις της Ουκρανίας δεν έχει τελειώσει ακόμα, οπότε υπάρχει ακόμα η πιθανότητα όλα να γίνουν ακόμη χειρότερα για τη διεθνή εικόνα της τις επόμενες ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail