Ερχεται σοκ στις εκλογές: Η “ορφανή” Δεξιά αναζητά λευκό ιππότη… Σεισμός πολλών Ρίχτερ στα θεμέλια της δεξιάς πολυκατοικίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κόρη του Σοφία υποδέχτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μέλη της Ένωσης Μανιατών «Η Μάνη» που τους τραγούδησαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς σκοπούς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα τα φιλοκυβερνητικά φύλλα και κάποιοι ιστότοποι, από αυτούς που -υποτίθεται- μιλούν μέρα παρά μέρα με το Μέγαρο Μαξίμου, πλειοδότησαν σε προβλέψεις για την ημερομηνίες των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Από: hellasjournal.com / Του Γιώργου Χαρβαλιά

Προσωπικά δεν θα μπω σε τέτοιου είδους μαντεψιές, πρώτον γιατί δεν έχω την τιμή να συνομιλώ με τα σαίνια που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό και δεύτερον γιατί ο ίδιος ο Κυριάκος κρατά το μαχαίρι, κρατά όμως και το πεπόνι. Θα κάνει εκλογές όποτε θεωρήσει ότι βολεύεται. Και, μεταξύ, μας δεν έχει λόγο να τις επισπεύσει. Εδώ θεσμοί γκρεμίζονται και δεν ανοίγει μύτη.

Αποκαλύπτεται η παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκαλεί τον αρχηγό της αντιπολίτευσης που τολμά να αναδείξει το θέμα επειδή …χαλάει την γιορτινή ατμόσφαιρα με τα δώρα και τα καλάθια του Αδωνι, σαν τον μίζερο γεροτσιγγούνη Σκρούτζ! (σ.σ. αυτό είπε, δεν αστειεύομαι…)

Οσο λοιπόν η αφασία συνεχίζεται, ο Ντογιάκος βλέπει μπάλα και τα χιλιομπουκωμένα κανάλια προβάλλουν Survivor και GNTM, o Kυριάκος δεν έχει λόγο να σπεύσει για τις κάλπες. Μπορεί να τις κάνει και το καλοκαιράκι που οι περισσότεροι νέοι θα έχουν λακίσει.

Αντίθετα οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα είναι στην ουρά για να ψηφίσουν. Λατρεύουν τον «Κούλη», όπως λένε χαιδευτικά τον πρωθυπουργό.

  • Σας ξαναλέω όμως ότι πρόβλεψη για τις προθέσεις του πρωθυπουργού δεν θα διακινδυνεύσω. Ούτε μπορώ να προδικάσω αν στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής που η ψήφος είναι εντελώς χαλαρή θα βγει πρώτος ή δεύτερος.

Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί μία ξεγυρισμένη αφαίμαξη ψηφοφόρων προς τα μικρότερα δεξιά κόμματα. Και εκεί θα δείτε ένα ποσοστό 12-15% να μοιράζεται στο τόξο μιας πολυσυλλεκτικής, αλλά καθαρόαιμης Δεξιάς που ξεκινά από τον Φαήλο και καταλήγει στον Κασιδιάρη.

Αυτή η «Κοινωνική» ή «Λαική» Δεξιά που στεγαζόταν στην παλιά Καραμανλική Νέα Δημοκρατία, δεν έχει σήμερα θέση στο κόμμα του Κυριάκου. Και επειδή είναι-προς το παρόν τουλάχιστον- «ορφανή» από ηγεσία, μοιράζεται στα διάφορα κόμματα του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται μεταξύ 4-5%, εκτιμώ ότι θα ξεπεράσει εύκολα το 6%. Όχι επειδή ως προσωπικότητα συνεπαίρνει τα πλήθη, αλλά επειδή το κόμμα του εμφανίζει αξιοσημείωτη συνέπεια σε συντηρητικές, εθνοκεντρικές θέσεις του που αγγίζουν μεγάλο τμήμα της σιωπηρής πλειοψηφίας.

Κόμματα επίσης εθνοκεντρικά όπως η «Ελεύθερη Πατρίδα» του καθηγητή Βασιλειάδη, η «Πατριωτική Ενωση» του ευπατρίδη Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, η «Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής» του «έκπτωτου» Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της ανερχόμενης Αφροδίτης Λατινοπούλου, αλλά και οι παλιοί «λοχαγοί» της καραμανλικής ΝΔ, Παναγιωτόπουλος, Νικολόπουλος και Τσιτουρίδης ανιχνεύονται ήδη στις δημοσκοπήσεις και μαζί με την «Δημιουργία» των Τζήμερου-Κρανιδιώτη, που είναι βέβαια μια ιδιάζουσα περίπτωση «παντρέματος» ευρωπαιστή φιλελεύθερου με δεξιό, μπορούν συνολικά να ξεπεράσουν το 5%.

Αν προσθέσει κανείς και το 3-4% που μάλλον έχει στο τσεπάκι, όπως ομολογούν σε κατ- ιδίαν συζητήσεις όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσκόποι, ο ακραίος Κασιδιάρης με τους «Ελληνες» (στο βαθμό βέβαια που τον αφήσουν να κατέβει και δεν επιστρατεύσουν κάποιο αντισυνταγματικό τρικ) αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για επερχόμενο σεισμό πολλών Ρίχτερ στα θεμέλια της δεξιάς πολυκατοικίας.

  • Ξαφνικά θα προκύψει ένα πατριωτικό (κατ΄άλλους εθνικιστικό) μπλοκ με αποχρώσεις από το ανοιχτό γαλάζιο μέχρι το βαθύ μπλέ ή και το μαύρο, που ποτέ στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν έχει καταγράψει αυτόνομη δυναμική με διψήφιο ποσοστό.

Με την εξαίρεση του πρώην πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής που με το ναζιστικό του παρελθόν μάλλον θα ήταν αδύνατο να συστεγασθεί με κάποιο δημοκρατικό κόμμα, όλη αυτή η κρίσιμη μάζα της αντισυστημικής και αντιγκλομπαλιστικής δεξιάς και ειδικά όσοι δεν θέλουν να ακούν για Μητσοτάκη και Οικογένεια Μητσοτάκη θα μπορούσαν να αλλάξουν τις εκλογικές ισορροπίες.

Ειδικά αν βρισκόταν ένας «Λευκός Ιππότης» για να τους οδηγήσει ενωμένους στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Στην περίπτωση αυτή, η σημερινή «Σημιτο-Μητσοτακική» Νέα Δημοκρατία θα είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Αλλά ο «Λευκός Ιππότης», όπως είχα γράψει στο παρελθόν, πρέπει να διαθέτει μόρφωση με την έννοια της ευρύτερης εθνικής παιδείας, γκέλ στους νέους και δυστυχώς πολλά χρήματα. Χρήματα από καθαρές πηγές.

Και ποιος τρελός με νόμιμα χρήματα θα πήγαινε να μπλέξει στη πολιτική, μπορεί να σκεφτείτε. Η ερώτηση αυτή δεν θα ήταν καθόλου αυτονόητη πριν μερικές δεκαετίες ειδικότερα όταν στην νεότερη Ελλάδα δεν είχε ακόμη επικρατήσει ο θεός του «ωχ αδερφισμού».

Μερικές δεκαετίες πριν θα βρισκόντουσαν πολλοί να θυσιάσουν την περιουσία τους για να γλυτώσουν την πατρίδα από προδότες και αρπακτικά. Σήμερα φεύ, οι «Λευκοί Ιππότες», οι Εθνικοί Ευεργέτες, αλλά και οι ανιδιοτελείς πατριώτες όπως εκείνοι που πολέμησαν τους Ναζί στην Κατοχή ή αυτοί που θυσιάστηκαν για την Κύπρο, αποτελούν είδος υπό εξάλειψη.

Ακόμη και ιεράρχες με εθνικά ανακλαστικά σαν τον Δαμασκηνό και τον προκάτοχο του Χρύσανθο που αρνήθηκε να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου ή τον Χριστόδουλο που έφυγε νωρίς, δύσκολα θα ξαναδούμε. Κανείς δεν βγάζει τα κάστανα από την φωτιά.

Ετσι οι σύγχρονοι Εφιάλτες που κατά διαβολική σύμπτωση διαθέτουν και άφθονο χρήμα δεν έχουν να φοβούνται τίποτα παρά μόνο κάποιο θαύμα…

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail