Επιχείρηση υφαρπαγής περιουσιών στη Χειμάρρα

Η έντονα συναισθηματικά φορτισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρειο Ήπειρο δεν πρέπει να ξεχασθεί και να αποδειχθεί ότι ήταν απλώς μια προεκλογική υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη.

Είναι σημαντικό ότι η περιοδεία ενός Ελληνα πρωθυπουργού τόνωσε το αίσθημα των Ελλήνων στην περιοχή, και ειδικά στη Χειμάρρα, καθώς ήταν η πρώτη στην Ιστορία επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού.

Συνοδευόμενος από τον Πύρρο Δήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους ομογενείς έξω από τα γραφεία της Ομόνοιας Χειμάρρας, ενώ στη Δερβιτσάνη τον συνόδευε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος, παρά τα καλά του λόγια, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την επιχείρηση υφαρπαγής των περιουσιών των ομογενών στην περιοχή της Χειμάρρας.

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης, για να είναι συνεπής σε όσα δήλωσε και στη συμπαράσταση που εξέφρασε στην ελληνική εθνική μειονότητα, οφείλει να είναι συγκεκριμένος απέναντι στα Τίρανα. Και εμπράκτως να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η ενταξιακή προοπτική της, εάν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν τη μειονότητα και φυσικά και το μεγάλο θέμα της σύνταξης συνυποσχετικού για την παραπομπή της διαφοράς όσον αφορά την οριοθέτηση ΑΟΖ στη Χάγη.

Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail