Ρώσος αξιωματούχος προειδοποιεί: Η προμήθεια επιθετικών όπλων στο Κίεβο θα οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή

State Duma Speaker Vyacheslav Volodin - Marat Abulkhatin/Russian State D
Freepen.gr - Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για επιθέσεις στη Ρωσία θα οδηγούσαν σε αντίποινα χρήση ισχυρότερων όπλων, προειδοποίησε την Κυριακή ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

"Οι προμήθειες επιθετικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου θα οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή. Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ στείλουν όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις ή για απόπειρα κατοχής των εδαφών μας, μια απειλή που έχουν κάνει, αυτό θα προκαλούσε αντίποινα μέτρα με τη χρήση ισχυρότερων όπλων», έγραψε ο Βολοντίν στο  κανάλι του στο Telegram.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής χαρακτήρισε αβάσιμα τα επιχειρήματα άλλων χωρών πως «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χρησιμοποίησαν ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής σε τοπικές συγκρούσεις». «Αυτές οι δυνάμεις δεν αντιμετώπισαν ποτέ μια κατάσταση όπου η ασφάλεια των πολιτών τους ή η εδαφική τους ακεραιότητα διακυβευόταν», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, της γερμανικής Bundestag, της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας και άλλους Ευρωπαίους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους για την ανθρωπότητα. 

«Με τις αποφάσεις τους, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες ωθούν τον κόσμο σε έναν καταστροφικό πόλεμο - σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα είναι πολύ διαφορετικές από ό,τι έχουν δει μέχρι τώρα, όταν μόνο η στρατιωτική και κρίσιμη υποδομή που χρησιμοποιείται από το καθεστώς του Κιέβου έχει δεχθεί επίθεση. Με δεδομένη την τεχνολογική υπεροχή των ρωσικών όπλων, οι δυτικοί πολιτικοί που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή που θα εξαφάνιζε τις χώρες τους», κατέληξε ο Βολοντίν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail