Ο αιγυπτιακός στρατός κατατάσσεται 14ος στον κόσμο στην τελευταία κατάταξη του Global Fire Power

Freepen.gr - Για το 2023, η Αίγυπτος κατατάχθηκε στην 14η θέση από τις 145 χώρες που εξετάστηκαν στην ετήσια ανασκόπηση που διενεργήθηκε από τον ιστότοπο Global Firepower.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κατάταξη του αιγυπτιακού στρατού για το έτος 2022 ήταν η 12η στον κόσμο.

Η έκπληξη ήταν η Ουκρανία, η οποία κατετάγη 15η, ανάμεσα στην Αίγυπτο (14η) και την Αυστραλία (16η).

Η Ρωσία διατήρησε τη δεύτερη θέση της στην κατάταξη. Ταυτόχρονα, η Global Firepower σημείωσε: «Ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει δείξει σημαντικούς περιορισμούς στις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας παρά το ποσοτικό ανθρώπινο δυναμικό και το υλικό της πλεονέκτημα έναντι της γειτονικής Ουκρανίας — και τόνισε προβλήματα ετοιμότητας, ηγεσίας, εκπαίδευσης και εφοδιασμού».

Κατάταξη στρατών για το έτος 2023:

1- Αμερική
2- Ρωσία
3- Κίνα
4- Ινδία
5- Ηνωμένο Βασίλειο
6- Νότια Κορέα
7- Πακιστάν
8- Ιαπωνία
9- Γαλλία
10- Ιταλία
11- Τουρκία
12- Βραζιλία
13- Ινδονησία
14- Αίγυπτος
15- Ουκρανία

Σε κάθε περίπτωση, σε κάτι λιγότερο από μία δεκαετία, η Αίγυπτος ενισχύθηκε αποφασιστικά και ουσιαστικά σε κάθε τομέα των Ενόπλων Δυνάμεών της. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Εκμεταλλεύεται τα ενεργειακά της κοιτάσματα ενώ όλοι την λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη. Αυτή η επιλογή ήταν διαθέσιμη και για τη χώρα μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail