Η Τουρκία θα καταθέσει αγωγές στα δικαστήρια 120 χωρών για τη στοχοποίηση του Ισλάμ

Ο επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων στην Τουρκία, Αλί Ερμπάς, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα καταθέσει αγωγές ενώπιον δικαστηρίων σε 120 χώρες για να λάβει θέση έναντι των επιθέσεων κατά του Ισλάμ και των συμβόλων του.

Από: echedoros-a.gr

Αυτό ανακοίνωση ο Ερμπάς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, σχολιάζοντας το περιστατικό της καύσης ενός αντιγράφου του Ιερού Κορανίου στη σουηδική πρωτεύουσα, Στοκχόλμη.

Είπε ότι οι αγωγές θα υποβληθούν σε συνεργασία με τους ακόλουθους και συμβούλους της Τουρκικής Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων σε 120 χώρες.

Πρόσθεσε ότι η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας την Τετάρτη μέσω Διαδικτύου, για να δείξει συλλογική αντίδραση ενάντια στο αποτρόπαιο περιστατικό στη Σουηδία και σε ορισμένες αντιμουσουλμανικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Ο Ερμπάς ανέφερε ότι η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων θα επικοινωνήσει με διανοούμενους στην Ευρώπη για να στείλει ένα μήνυμα στα διάφορα τμήματα της δυτικής κοινωνίας.

Τόνισε ότι είχε συζητήσει την Κυριακή με τους επικεφαλής των μονάδων που συνδέονται με θρησκευτικά θέματα για να καταθέσουν αγωγές στα δικαστήρια 120 χωρών και να στείλουν επιστολές σε διάφορα μέρη που να δείχνουν τη θέση τους για τις επιθέσεις.

Το Σάββατο, ο ηγέτης του εξτρεμιστικού δανικού κόμματος «σκληρής γραμμής»,  Ράσμους Παλούνταν, έκαψε ένα αντίγραφο του Κορανίου κοντά στην πρεσβεία της Άγκυρας στη Στοκχόλμη, εν μέσω της αυστηρής προστασίας της σουηδικής αστυνομίας, η οποία εμπόδισε οποιονδήποτε να τον πλησιάσει ενώ διέπραττε την προκλητική πράξη, γράφει το λιβυκό «Παρατηρητήριο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail