Via Carpatia: Από την Κύπρο και την Ελλάδα στις χώρες της Βαλτικής

Ένα νεό τμήμα της Via Carpatia ως αυτοκινητόδρομος S-19 στην Πολωνία. (Πηγή: GDDKiA)
Freepen.gr -  Η Via Carpatia, ένας διακρατικός αυτοκινητόδρομος που εκτείνεται από τα κράτη της Βαλτικής στο βορρά έως την Ελλάδα στο νότο, προστέθηκε στο κεντρικό δίκτυο των Διευρωπαϊκών Μεταφορών (Trans-European Transport / TEN-T), δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Υποδομών Andrzej Adamczyk μετά τη συνάντηση των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στο Βρυξέλλες.

«Αυτό ήταν το επιστέγασμα των μακροπρόθεσμων προσπαθειών για τη συμπερίληψη των κύριων οδών επικοινωνίας, ειδικά εκείνων στην ανατολική Πολωνία στο Βασικό Δίκτυο TEN-T – καλύπτοντας όλες τις κύριες διαδρομές επικοινωνίας της ΕΕ», δήλωσε ο Adamczyk.

Σημείωσε pvw μόλις πριν από λίγα χρόνια, η Via Carpatia ήταν ένα εντελώς αγνώριστο όνομα μεταξύ των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ και σήμερα «καταγράφεται από όλους ως ένας από τους σημαντικότερους δρόμους επικοινωνίας».

Source: Polish Ministry of Infrastructure.

«Η Via Carpatia αρχίζει τελικά στην Κύπρο, διασχίζει την Ελλάδα και το τελειώνουμε ουσιαστικά στην Εσθονία και τη Φινλανδία», πρόσθεσε ο Adamczyk. Εξήγησε ότι η ένταξη της Via Carpatia στο TEN-T όχι μόνο ανοίγει το δρόμο προς τη χρηματοδότηση της ΕΕ αλλά διασφαλίζει επίσης pvw αυτή η διαδρομή θα δημιουργηθεί. Το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών είναι ένα μέσο συντονισμού των επενδύσεων σε υποδομές στην ΕΕ.

«Η Via Carpatia μας ενδιαφέρει ως το μονοπάτι που συνδέει τις χώρες των Τριών Θαλασσών. Αυτός ήταν ο στόχος και η ιδέα του αείμνηστου προέδρου Lech Kaczyński , ο οποίος το 2006 πυροδότησε την υπογραφή συμφωνίας για την υλοποίηση της Via Carpatia», είπε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail