Sohu: Η Ουκρανία είχε τρία άσχημα νέα που άφησαν έκπληκτη ακόμη και τη Ρωσία

Freepen.gr - Οι Κινέζοι πολιτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν πως η Ουκρανία ακούει το ένα άσχημα νέο μετά το άλλο τις τελευταίες ημέρες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, οι δυτικές χώρες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παράσχουν όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη στο Κίεβο. Ωστόσο, στο πλαίσιο των διαβεβαιώσεων για άθραυστη φιλία ΗΠΑ-Ουκρανίας, ο Volodymyr Zelensky πρέπει να αντιμετωπίσει και τα εισερχόμενα άσχημα νέα, ανέφερε η κινεζική έκδοση Sohu.

Σύμφωνα με ειδικούς της Sohu, η Ουκρανία έχει λάβει τρία άσχημα νέα πρόσφατα. Η είδηση ​​προκάλεσε έκπληξη ακόμη και για τη Ρωσία. Τα άσχημα νέα ήρθαν για το Κίεβο από όπου κανείς δεν περίμενε να έρθουν — από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  1. Η ΕΕ συζήτησε τη δυνατότητα παροχής στην Ουκρανία πακέτου βοήθειας ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Ουγγαρία άσκησε βέτο στο πακέτο εν μέσω έντονων συζητήσεων. Η είδηση ​​ήρθε ως κεραυνός για το Κίεβο, καθώς οι ουκρανικές αρχές εναποθέτησαν μεγάλες ελπίδες σε αυτά τα κεφάλαια.
  2. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε μια πολύ αποκαλυπτική δήλωση. Προέτρεψε τους συναδέλφους του στη Δύση να σκεφτούν τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις ανησυχίες της Μόσχας για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Οι Κινέζοι ειδικοί είδαν τη δήλωση Μακρόν ως ένδειξη ετοιμότητας για διάλογο με τη Μόσχα. Αυτό μπορεί τελικά να θέσει τέλος στα σχέδια του Κιέβου να πετύχει ένταξη στο ΝΑΤΟ.
  3. Το τρίτο άσχημο νέο ήρθε από τις ΗΠΑ. Έγινε γνωστό πως οι Αμερικανοί τροποποίησαν κρυφά πυραυλικά συστήματα HIMARS που έστειλαν στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών, η εμβέλεια βολής των συστημάτων μειώθηκε σημαντικά, γεγονός που αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για τον ουκρανικό στρατό.

Οι συντάκτες του άρθρου στην κινεζική έκδοση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται όλο και πιο διστακτικές σχετικά με τις ενέργειές τους για την παροχή περαιτέρω υποστήριξης στην Ουκρανία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail