Η Κριμαία προειδοποιεί την Ελλάδα να μην παραδώσει συστήματα S-300 στην Ουκρανία

RIA Novosti / Vladimir Trefilov
Freepen.gr - Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Κριμαίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας κι Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Γκεόργκι Μουράντοφ χαρακτήρισε επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας την πρόθεση των αρχών αυτής της χώρας για μεταφορά αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ria.ru σχολιάζοντας ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα ελληνικού μέσου.

«Ένα τέτοιο βήμα της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα ριψοκίνδυνο βήμα σε σχέση με τα δικά της εθνικά συμφέροντα, τα οποία η ελληνική κοινή γνώμη ήδη διακηρύσσει δυνατά», δήλωσε ο Μουράντοφ.

Οι Έλληνες βοηθοί του καθεστώτος του Κιέβου, υπονομεύοντας την αμυντική ικανότητα της χώρας τους, θα πρέπει να θυμούνται ότι η Μόσχα ξεκίνησε από φιλικές σχέσεις με την Αθήνα όταν προμήθευσε αμυντικά συστήματα αεράμυνας S-300 στα τέλη του περασμένου αιώνα, υπενθύμισε ο Muradov.

«Όντας τότε ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δε δουλεύουν εναντίον της Ρωσίας, καθώς είναι εξοπλισμένοι με σύστημα αναγνώρισης «φίλου ή εχθρού», αλλά η μεταφορά αυτών των συγκροτημάτων στο Κίεβο είναι σίγουρα ικανή να υπονομεύσει ριζικά το ελληνικό αμυντικό δυναμικό», κατέληξε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κριμαίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, ο ραδιοφωνικός σταθμός Sputnik έκανε λόγο για αποστολή μεγάλης παρτίδας πυρομαχικών από την Ελλάδα στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail