Η Σλοβακία ετοιμάζεται να μεταφέρει πολεμικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία

Netloop / pixabay
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα ετοιμάζεται να στείλει τα μαχητικά της MiG-29 της Σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την πρώτη γνωστή μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών στο Κίεβο από μέλος του ΝΑΤΟ.

«Δεν έχουμε παραδώσει ακόμη [στην Ουκρανία] τα MiG-29. Αλλά είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Μιλάμε με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ για το πώς να το κάνουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Ρατίσλαβ Κάτσερ.

Ο Κάτσερ πρόσθεσε πως η Σλοβακία είχε συνομιλία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την πιθανή μεταφορά και ότι αναμένει επίσκεψη από ουκρανική αντιπροσωπεία. «Πιστεύω πως, τις επόμενες εβδομάδες, μια ουκρανική αντιπροσωπεία θα έρθει στη Σλοβακία και θα εργαστούμε μαζί με τους Αμερικανούς φίλους μας για να κάνουμε αυτή την κίνηση πραγματικότητα», είπε.

Η Σλοβακία λέει ότι διαθέτει 11 MiG-29, αν και δεν είναι σαφές εάν θα τα στείλει όλα στην Ουκρανία. Νωρίτερα στον πόλεμο, η Πολωνία προσφέρθηκε να στείλει τα MiG-29 της στην Ουκρανία, αλλά ήθελε οι ΗΠΑ να τα μεταφέρουν μέσω της Γερμανίας. Το Πεντάγωνο υπαναχώρησε από το πολωνικό σχέδιο, πιθανότατα λόγω του φόβου της κλιμάκωσης με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail