Η ισραηλινή αεροπορία «δένει» έντεκα F-35 μετά από πρόβλημα

Οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν την ακινητοποίηση 11 αεροσκαφών F-35 Adir, έπειτα από σύσταση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από: echedoros-a.gr

Συγκεκριμένα, μετά τη συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου πριν από δύο εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός ο τύπος αεροσκάφους μπορεί να προσγειωθεί κάθετα όπως χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς και Βρετανούς συμμάχους.

Τα F-35 απαιτούν ειδικούς ελέγχους ασφαλείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός ανέφερε: «Αποφασίστηκε να ‘δεθούν’ 11 αεροσκάφη F-35 Adir, βάσει σύστασης της Υπηρεσίας Παραγωγής Αεροσκαφών των ΗΠΑ».

Η δήλωση ανέφερε ότι «αυτή η απόφαση ήρθε μετά το ελάττωμα που παρουσιάστηκε σε ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-35 «Τύπου Β, πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Τέξας».

Πρόσθεσε, «από τα αποτελέσματα και τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα αεροσκάφη απαιτούν ειδική εξέταση για να αποκλειστεί η πιθανότητα δυσλειτουργίας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από 6 μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες καθήλωσαν το αεροσκάφος F-35, φοβούμενοι μια βλάβη ασφαλείας που σχετίζεται με το εκτινασσόμενο κάθισμα του αεροσκάφους.

 

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail