Χωρίς ρίζες, χωρίς Θεό καταλήγεις να προσκυνάς παρατράγουδα

ArtTower / pixabay
Τέλος της δεκαετίας του 90 καταστράφηκε ένας από τους σπουδαιότερους προϊστορικούς οικισμούς, όχι μόνο της Ελλάδας, στο Ζάγανι για να χτιστεί το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων και προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε με τον κορωνοϊό.

Ναι όταν αρρωστήσουμε θα πάμε στο γιατρό αλλά όχι σε αυτόν που θα δούμε στην τηλεόραση ούτε στον πρώτο που θα δούμε επειδή έχει πτυχίο. Ψάχνουμε τυχόν ασθενείς για κριτικές καθώς ακριβώς εμείς δεν είμαστε γιατροί για να δούμε τις ικανότητες τους.

Κανένα πτυχίο δεν εξασφαλίζει ακεραιότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα στην περίπτωση του κορωνοϊού. Ήταν σαν να υπήρξε το σύνολο θύμα ενός ξορκιού. Θεοποιήσατε άτομα που μίλαγαν ακατάληπτα ή πέταγαν τσιτάτα, χωρίς αντιστοίχηση με την κοινή λογική επειδή είχαν ένα πτυχίο, πίστη στην επιστήμη;

Η επιστήμη είναι έρευνα. Τρέφεται, προχωρά και αποδεικνύεται μέσα από διαρκή αμφισβήτηση και αν αναρωτιέστε για τη σύνδεση με το Ζάγανι, λαοί που κόβουν τις ρίζες τους με τον πολιτισμό και την πνευματικότητα, καταλήγουν στόχοι εύκολης χειραγώγησης αλλά τουλάχιστον χειραγωγούνται από άτομα με πτυχίο.
 
Μελίνα Κονταξή, ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail