Εντυπωσιακές εικόνες από την ΑΣΤΡΑΠΗ του Πολεμικού Ναυτικού

Από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους,  δυτικών Κυκλάδων και βόρειου Κρητικού πελάγους με τη συμμετοχή μονάδων και μέσων των Διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου, καθώς και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την ανωτέρω Άσκηση εκτελέστηκαν γυμνάσια Πυρών Κυρίου και Δευτερεύοντος Οπλισμού, Αεράμυνας, Ανθυποβρυχιακού και Ηλεκτρονικού Πολέμου, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας και αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών. Ειδικότερα, τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν πυρά επιφανείας, βολή τορπίλης γυμνασίων από Υποβρύχιο (Υ/Β) εναντίον Πλοίου, βολή τορπίλης από Ελικόπτερο (Ε/Π) εναντίον Υ/Β, καθώς και επιχειρησιακή αξιοποίηση Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣΜηΕΑ). Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο χειμερινών εκπαιδευτικών πλόων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), αριθμός Ναυτικών Δοκίμων επέβη σε πλοία της ασκήσεως.

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ επέβη στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ όπου ενημερώθηκε και παρακολούθησε την εξέλιξη της άσκησης.

Η εν λόγω Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail