Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση για τις «συνέπειες» του οπλισμού της Ουκρανίας

Ένα σπίτι υπέστη ζημιές από πρόσφατους βομβαρδισμούς στην περιοχή Κιέβσκι του Ντόνετσκ. Sputnik / Σεργκέι Άβεριν
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες των οποίων τα όπλα χρησιμοποιούνται από τα ουκρανικά στρατεύματα για τη δολοφονία αμάχων στο Ντονμπάς θα αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες, προειδοποίησε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή, ο Νεμπένζια είπε ότι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών HIMARS και κατευθυνόμενες οβίδες πυροβολικού M982 Excalibur χρησιμοποιούνται για να πυροβολούν αδιάκριτα το Ντόνετσκ και άλλες πόλεις.

«Για παράδειγμα, η αθλητική αρένα Druzhba [στο Ντόνετσκ], όπου διανεμόταν πόσιμο νερό στους πολίτες, δέχτηκε επίθεση στις 4 Δεκεμβρίου με οβίδα Excalibur. Οι ουκρανικές δυνάμεις, ενθαρρυμένες από τις δυτικές χώρες, προσπαθούν κυριολεκτικά να ισοπεδώσουν την πόλη», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον Nebenzia, 22 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν στο Donbass από τις 27 Νοεμβρίου, ενώ πολλά σπίτια και σχολεία έχουν υποστεί ζημιές. Πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι HIMARS έπληξαν αστικά κέντρα, όπως νηπιαγωγεία και ξενοδοχεία.

«Καταγράφουμε προσεκτικά όλες αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες νομικές επιπτώσεις για όλους όσους εμπλέκονται», είπε ο Nebenzia.

«Μπορούν όλα αυτά τα πολλά καταγεγραμμένα χτυπήματα σε πολιτικούς χώρους να είναι λάθη ή ατυχήματα; Είναι προφανές πως πρόκειται για συνειδητή και εσκεμμένη συμμετοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα εγκλήματα των αρχών του Κιέβου» ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail