Η πολεμική μηχανή του Ζελένσκι τελειώνει από καύσιμα. Αναμένετε σύντομα περισσότερες κρίσεις πανικού

Ο Zelensky πιστεύει ότι η προσποίηση μιας επίθεσης ή η δημιουργία μιας περιβαλλοντικής καταστροφής θα επαναλάβει την ιστορία. Όμως είναι θλιβερά παραπληροφορημένος καθώς έχει άγνοια.

Όταν σβήσουν τα φώτα, το νερό δεν έρχεται πια και δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι ξύλο για να ζεσταθούν οι Ουκρανοί, ο Ζελένσκι θα χρειαστεί το Όσκαρ του Σον Πεν για βοήθεια.

Martin Jay - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Πόσο καιρό έχει ο Πρόεδρος Ζελένσκι, προτού λάβει την πολιτική του υποστήριξη, δεδομένου πως είναι ευρέως γνωστό ότι συχνά δέχεται εκφοβισμό από τις δυτικές ελίτ για να μείνει εκτός συνομιλιών με τη Ρωσία; Υπάρχει ένας ορισμένος πανικός που επικρατεί μέσα στην κλούβα του Zelensky που τον κάνει όλο και πιο ιδιότροπο, σε σημείο να είναι εκτός ελέγχου, που κάνει τους παρατηρητές να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στα παρασκήνια.

Η επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα ήταν μια αντίδραση πανικού. Πίστευε ότι θα μπορούσε να κατευθύνει την ατζέντα των μέσων ενημέρωσης προς τους «Αφρικανούς που λιμοκτονούν» και πως η Ρωσία αποχωρώντας από τη συμφωνία που συμφωνήθηκε με την Τουρκία και τον ΟΗΕ θα επιβεβαίωνε μόνο ότι οι Ουκρανοί είναι οι άγγελοι και οι Ρώσοι οι διάβολοι. Τεράστια μπούμερανγκ όταν ο Πούτιν όχι μόνο επέστρεψε αλλά έκανε και προσφορά να προμηθεύσει τις αφρικανικές χώρες με σιτηρά δωρεάν.

Στη συνέχεια, υπήρξε το περιστατικό με την προσγείωση του πυραύλου στην Πολωνία, χρονολογημένη ακριβώς για να συμπέσει με τη συνάντηση των ηγετών της G20. Πιστεύει κανείς, ακόμη και οι εχθροί του Πούτιν, πως ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν πίσω από ένα τέτοιο κόλπο; Φυσικά ο Ζελένσκι το οργάνωσε. Αυτή η εμμονή, με κάθε κόστος, να παρασύρει τη Δύση σε έναν πλήρη πόλεμο εντός της Ουκρανίας δε γνωρίζει όρια.

Και τώρα βλέπουμε όλο και περισσότερο τέτοιο πανικό, με τα τελευταία νέα ότι ο πυρηνικός σταθμός που ελέγχουν οι Ρώσοι βομβαρδίζεται. Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας στόχος για όσους κάνουν τον βομβαρδισμό: να δημιουργήσουν ένα πυρηνικό αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό του Τσερνομπίλ, το οποίο οι ίδιοι άνθρωποι που πραγματοποίησαν τους βομβαρδισμούς πιστεύουν πως θα παρασύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο εντός των συνόρων της Ουκρανίας.

Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Ζελένσκι που σκέφτηκε με αυτόν τον τρόπο, καθώς ήταν ακριβώς μια επίθεση ψευδούς σημαίας [προβοκάτσια] το καλοκαίρι του 1995 στο Σεράγεβο υποτίθεται εναντίον μουσουλμάνων σε μια αγορά, η οποία έδωσε στον Κλίντον την εμπιστοσύνη να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ εναντίον Σερβοβόσνιων που άλλαξαν τον πόλεμο εκεί εντελώς υπέρ της Δύσης.

Ο Zelensky πιστεύει ότι η προσποίηση μιας επίθεσης ή η δημιουργία μιας περιβαλλοντικής καταστροφής θα επαναλάβει την ιστορία. Όμως είναι θλιβερά παραπληροφορημένος καθώς έχει άγνοια. Δεν υπάρχει τίποτα που θα ωθούσε το ΝΑΤΟ σε έναν πλήρη πόλεμο με τη Ρωσία. Ακόμη και ο παρανοημένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν το γνωρίζει αυτό και είναι απίστευτα προσεκτικός σχετικά με το είδος των όπλων που στέλνει στους Ουκρανούς, ώστε να μην προκαλέσει μια μάχη μεγαλύτερης εμβέλειας που ρέει πάνω από τα σύνορα. Η πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταγγείλει τη Ρωσία ως χορηγό της κρατικής τρομοκρατίας δείχνει πόσο υπανάπτυκτη και ανόητη είναι η ΕΕ, στην καλύτερη περίπτωση. Ακόμη και ο Μπάιντεν δεν θα έκανε ένα τέτοιο κόλπο, καθώς κάνει τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη ακόμη πιο δύσκολες αργότερα.

Αλλά τα όπλα είναι το ζήτημα αυτή την στιγμή που προκαλεί πανικό στον Ζελένσκι. Οι περισσότερες δυτικές χώρες, περίπου 20, που παρείχαν τεράστιες ποσότητες διαταγμάτων, υποχωρούν με ανησυχητικό ρυθμό τώρα, καθώς τα δικά τους αποθέματα εξαντλούνται, με αποτέλεσμα να μη διαθέτουν πόρους ακόμη και για να υπερασπιστούν τις χώρες τους. Η Αμερική είναι μακράν ο μεγαλύτερος χορηγός στρατιωτικής βοήθειας, αλλά έχει μειώσει τόσο πολύ τις τελευταίες εβδομάδες τις ποσότητες που ο στρατός της Ουκρανίας στερείται Javelins, Stingers και τους πλέον απαραίτητους πυραύλους Howitzer των 155 χιλιοστών που είναι πραγματικά η ραχοκοκαλιά του ουκρανικού στρατού. Οι ειδικοί στις ΗΠΑ μιλούν για χρόνια, όχι για μήνες, προτού μπορέσει να ανανεωθεί το απόθεμα, καθώς είναι σαφές ότι το ποσό που παραδόθηκε, με ελάχιστη έως καθόλου διαφάνεια, ήταν πάρα πολύ.

Για αυτόν τον λόγο είναι απίθανο οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων να υποστηρίξουν το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 37 δισ. δολαρίων του Μπάιντεν. Πολλοί υποπτεύονται πως υπάρχει μαύρη αγορά όπλων που ελέγχεται από τον Ζελένσκι ή τους συντρόφους του και ότι μόνο τα μισά από αυτά που στέλνουν οι ΗΠΑ φτάνουν ακόμη και στην Ουκρανία.

Και ακόμη και τα παλιομοδίτικα μετρητά που χρειάζεται ο Ζελένσκι για να πληρώσει δημόσιους υπαλλήλους και να διατηρήσει τη λειτουργία των υπουργείων και του στρατού –για να μην αναφέρουμε τις δημόσιες υπηρεσίες– είναι επίσης πολύ λίγα. Είναι δύσκολο να μην το προσέξετε αυτό, με ή χωρίς τον Rishi Sunak, τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας που φτάνει στο Κίεβο με 50 εκατομμύρια λίρες για δωρεά στην πολεμική επιχείρηση Zelensky. Αυτά είναι 50 εκατομμύρια, παιδιά.

Ήταν αστείο; Έγινε για να εμπνεύσει τους σατιρικούς να βάλουν συννεφάκια ομιλίας σε κάθε ηγέτη, ίσως με τον Σουνάκ να είναι «Έφερα 50 εκατομμύρια λίρες» και το «Μην ανησυχείς, θα πληρώσουμε το μεσημεριανό» του Ζελένσκι;

Μάλιστα την ίδια εβδομάδα ήταν η σύζυγος του Ζελένσκι που προκάλεσε το τελευταίο γέλιο. Η Lyse Doucet του BBC έκανε μια συνέντευξη με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας, η οποία ήταν τόσο συκοφαντική που ήταν σχεδόν μια χονδροειδής λeσβιακή σeξουαλική πράξη παρά μια δημοσιογραφική συνέντευξη. Οι ερωτήσεις της Doucet ήταν πολύ ευγενικές και προφανώς μέρος ενός σχεδίου για την ενίσχυση της εικόνας της συζύγου του Zelensky, η οποία ρωτήθηκε για τις διακοπές ρεύματος. Απάντησε ότι «ρώτησε τους Ουκρανούς και της είπαν πως θα μπορούσαν να τις ανεχτούν για τουλάχιστον δύο χρόνια». Πιθανώς η σύζυγος του προέδρου ρώτησε τους φίλους τους από τους δισεκατομμυριούχους τους πόσο καιρό θα μπορούσαν να ανεχθούν να χρειάζεται να χρησιμοποιούν γεννήτριες για τα ψηλά τείχη στα αρχοντικά τους. Καλό!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail