Πλήρης διασυρμός! Χανούμισσα των Τούρκων η Σουηδία ετοιμάζεται να πακετάρει Κούρδο πρόσφυγα!

Freepen.gr - Ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες του ΝΑΤΟ μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας, ένας Κούρδος πρόσφυγας ονόματι Mahmut Tat συνελήφθη στη Σουηδία για να εκδοθεί στην Τουρκία. Ο Tat, ο οποίος ήρθε στη Σουηδία το 2015 λόγω της ποινής φυλάκισής του, υπέβαλε αίτηση ασύλου και δεν έγινε δεκτή, κρατείται στο κέντρο κράτησης στο Mölndal, αποκαλύπτει η gazeteduvar.com.tr.

Ο Mahmut Tat, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός μίνι λεωφορείου στο Dersim πριν έρθει στη Σουηδία, έχει υποστηρίξει την κουρδική πολιτική από τη δεκαετία του '90. Ο Τατ, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του HDP, δικάστηκε για την ομολογία του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και 10 μηνών. Ο Τατ όμως διαμρτύρεται πως δεν έγινε μια δίκαιη δίκη και ότι οι κατηγορίες εναντίον του ήταν αβάσιμες.

«ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»

 Ο Tat, ο οποίος προσκλήθηκε σε συνέντευξη από την Υπηρεσία Μετανάστευσης 3 χρόνια μετά την αίτησή του για άσυλο, δήλωσε ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση σχετικά με την αίτησή του και ότι η SÄPO (Σουηδική Υπηρεσία Πληροφοριών) ανέλαβε τον φάκελο του μετά από αυτή τη συνάντηση. «Το PKK είναι επίσης τρομοκρατική οργάνωση για εμάς. Η Δημοκρατία της Τουρκίας σας έκρινε δίκαια» του είπαν και συνέχισαν:

«Είστε επικίνδυνος για τη χώρα μας και δεν μπορείτε να μείνετε εδώ»

Ο Τατ εξιστορεί παρακάτω:

«Τους είπα λοιπόν πως ήμουν στη χώρα τους 6 χρόνια και ρώτησα τι έγκλημα είχα κάνει. Ανέφεραν την υπόθεση εναντίον μου στην Τουρκία και τις δύο δημοκρατικές διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχα στη Σουηδία ως λόγους. Το πιο απλό πράγμα στην Τουρκία είναι να κατηγορηθείς για τρομοκρατία. Ως απλός πολίτης πήρα το μέρος των καταπιεσμένων και στήριξα τον δημοκρατικό αγώνα. Αν αυτό είναι τρομοκρατία, ναι, είμαι τρομοκράτης».

Εκφράζοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο δικηγόρος του επιτρεπόταν να μιλήσουν και πως υπέστη κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με την Υπηρεσία Μετανάστευσης, ο Τατ είπε ότι στις αρχές του 2020, η υπηρεσία είπε, «Η απόφαση της SÄPO ισχύει και για εμάς. Δεν μπορούμε να σας κάνουμε μια συνεδρία», είπε. Ο Τατ δεν μπόρεσε να πάρει κανένα αποτέλεσμα από τις ενστάσεις που έκανε σχετικά με την απόφαση που ελήφθη από εκείνη την ημερομηνία, αλλά δεν του δόθηκε καμία ειδοποίηση ότι θα επέστρεφε στην Τουρκία.

«ΜΕ ΕΨΑΞΑΝ ΓYΜΝΟ»

Ο Τατ, ο οποίος επίσης εργάζεται νόμιμα σε ένα εστιατόριο στο Γκέτεμποργκ, είπε ότι στις 22 Νοεμβρίου η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητό του και συνελήφθη με την αιτιολογία πως έκανε έρευνα. Ο Τατ πρόσθεσε ότι κρατήθηκε στο κέντρο κράτησης για δύο ημέρες χωρίς να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με κανέναν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης: «Υποβλήθηκα σε γuμνή έρευνα στο κέντρο κράτησης. Κι εγώ έπαθα καρκίνο στη Σουηδία και έκανα δύο χειρουργεία. Δεν μου έχουν δώσει ακόμα τα φάρμακά μου. Δεν υπήρξε καμία απάντηση σχετικά με τον δικηγόρο που κατονόμασα».

«ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»

Σημειώνοντας ότι του πήραν το smartphone και του έδωσαν ένα παλιό μοντέλο, ο Τατ δήλωσε πως ήταν σε επαφή με γνωστούς του στο εξωτερικό και είπε: «Μου είπαν, "Αφού συμπληρωθούν τα έγγραφά σου, θα σε στείλουμε στην Τουρκία"». Φαίνεται ότι θα θυσιάσουν μερικούς ανθρώπους στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ. 

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να σιωπούν απέναντι στην αδικία. Η αδικία είναι αδικία σε όλο τον κόσμο. Στη Σουηδία ή αλλού. Πρέπει πάντα να στεκόμαστε ενάντια στην αδικία. Δεν με ενδιαφέρει πολύ σήμερα. Θα πεθάνω αύριο, δεν θα γίνει τίποτα. Αλλά προτιμώ να πεθάνω για κάτι στο οποίο πιστεύω. Δεν θέλω να θυσιαστώ σε κάποιους» λέει με θάρρος ο Τατ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail