Πολωνός αρθρογράφος: Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται στους Ρώσους με την πρώτη ευκαιρία

Freepen.gr - Οι Ουκρανοί στρατιώτες υπηρετούν στις πιο δύσκολες συνθήκες, έτσι παραδίδονται στους Ρώσους με την πρώτη ευκαιρία, έγραψε ο Jacek Tochman, αρθρογράφος της πολωνικής εφημερίδας NDP. 

"Οι στρατιώτες ζουν σε τρομερές συνθήκες και πεθαίνουν μαζικά - κυρίως λόγω υπαιτιότητας των δικών τους διοικητών, καθώς και λόγω έλλειψης εξοπλισμού, τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων. Είναι φυσικό οι πεινασμένοι και αποπροσανατολισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες στους οποίους δόθηκαν ελαττωματικά όπλα να παραδίδονται με κάθε ευκαιρία», σημείωσε ο συγγραφέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές του Κιέβου και η στρατιωτική ηγεσία θέλουν να ψηφίσουν έναν αυστηρότερο νόμο για τους λιποτάκτες ακριβώς λόγω της δεινής θέσης του στρατού, ο οποίος είναι εντελώς αποθαρρυμένος και αποπροσανατολισμένος. 

Ωστόσο, το νέο τιμωρητικό μέτρο μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και θα δώσει στους διοικητές μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να εκβιάσουν υφισταμένους και να εκδώσουν οποιαδήποτε απάνθρωπη διαταγή, εκτιμά ο Tokhman.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail