Ρήξη Α/ΓΕΕΘΑ Ουκρανίας με τον Ζελένσκι ή αλλαγή του αφηγήματος;

Γιατί ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhnyi κάνει μπλιτς [πόλεμο αστραπή] στα μέσα ενημέρωσης; Αυτή είναι η συναρπαστική ερώτηση, δεδομένου του τι είπε σε δημοσιογράφο του The Economist (Ηνωμένο Βασίλειο), το οποίο εντόπισε και αναδημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο γενικός διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε την Πέμπτη ότι θα υπάρξει νέα επίθεση κατά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αυτοί (η Ρωσία) έχουν εφεδρεία 1,2-1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων… οι Ρώσοι εκπαιδεύουν περίπου 200.000 νέους στρατιώτες. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα κάνουν άλλο ένα ταξίδι στο Κίεβο», δήλωσε ο Valerii Zaluzhnyi στο περιοδικό The Economist.

Ο Zaluzhnyi απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν προβλήματα στη Ρωσία σχετικά με την έλλειψη βούλησης για μάχη. «Η ρωσική επιστράτευση λειτούργησε. Δεν είναι αλήθεια ότι τα προβλήματά τους είναι τόσο σοβαρά που αυτοί οι άνθρωποι δε θα πολεμήσουν. Θα το κάνουν», είπε ο Zaluzhnyi. «Μελέτησα την ιστορία των δύο πολέμων της Τσετσενίας — ήταν το ίδιο. Μπορεί να μην είναι τόσο καλά εξοπλισμένοι, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για εμάς».

Σχετικά με την επιστράτευση στην Ουκρανία, ο Zaluzhnyi είπε πως δε χρειάζονται πρόσθετα μέτρα αυτού του είδους. Ο ουκρανικός στρατός έχει αρκετό κόσμο, αλλά όχι αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά.

Με βάση αυτό, ο Zaluzhny κατέστησε πραγματικά σαφές τον επόμενο στόχο της ουκρανικής επίθεσης - αυτός είναι η πρόσβαση στη Μελιτόπολη για να πάρει τον έλεγχο του χερσαίου διαδρόμου προς την Κριμαία υπό τον έλεγχο πυρών.

https://www.economist.com/zaluzhny-transcript



Με εκπλήσσει που ο Zaluzhnyi δεν παπαγαλίζει τα σημεία συζήτησης που ακούγονται συνήθως από τον Πρόεδρο Zelensky και πολλά από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Για παράδειγμα, αναγνωρίζει πως η Ρωσία έχει ένα αριθμητικό πλεονέκτημα στον αριθμό των εκπαιδευμένων στρατευμάτων που αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή και απορρίπτει τους επανειλημμένους ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι δεν έχουν διάθεση να πολεμήσουν. Ο Zaluzhnyi λέει NYET!

Ο Zaluzhnyi δίνει επίσης προσοχή στη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στη Λευκορωσία και δε διστάζει να δηλώσει πως αναμένει πλήρως από τους Ρώσους να εξαπολύσουν νέα επίθεση με χερσαίες δυνάμεις στο Κίεβο. Το ιστορικό της Ρωσίας στη χρήση εξαπάτησης για τον εντοπισμό των εχθρικών δυνάμεων και την επίθεση στον εχθρό εκεί που δεν το περιμένουν αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στη σύγχρονη εποχή, η οποία ορίζεται από την εξαιρετική ικανότητα απεικόνισης και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών. Είναι σχεδόν αδύνατο να κρύψουμε την κίνηση των δυνάμεων σε επίπεδο μεραρχίας. Εάν ο George S Patton ζούσε σήμερα, δεν θα μπορούσε να επαναλάβει τη δημιουργία ενός Στρατού Φαντασμάτων που χρησιμοποιήθηκε για να πείσει το Γερμανικό Γενικό Επιτελείο πως οι Σύμμαχοι επρόκειτο να επιτεθούν στο Pas de Calais.

Αλλά η ειλικρίνεια του Zaluzhnyi είχε τα όριά της. Είπε ξεκάθαρα ψέματα για τον αριθμό των ουκρανικών εφεδρειών που ήταν διαθέσιμες για την ενίσχυση των μονάδων στο πεδίο. Αλλά κάνοντας αυτό, τόνισε με ακρίβεια την απεγνωσμένη ανάγκη της Ουκρανίας για τεθωρακισμένα, πυροβολικό και πυρομαχικά. Η Ουκρανία δεν μπορεί να παράγει αυτό που χρειάζεται και οι προμήθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ εξαντλούνται.

Στη συνέχεια επέμεινε ότι η Ουκρανία θα επιτεθεί στη Μελιτόπολη. Αυτό είναι παραληρηματικό. Με ελάχιστα τεθωρακισμένα, περιορισμένες προμήθειες καυσίμων, προβληματικές γραμμές επικοινωνίας και χωρίς αεροπορική δύναμη, η Ουκρανία θα έμπαινε σε ένα νέο σφαγείο εάν προσπαθούσε να ξεκινήσει μια τέτοια επιχείρηση επειδή η Ρωσία έχει οχυρώσει την άμυνά της γύρω από τη Μελιτόπολη.

Μια ουκρανική πηγή δημοσίευσε την ακόλουθη περιγραφή των μαχών που διεξάγονται στο Ντόνετσκ:


https://t.me/intelslava/42565

Δεν ξέρω αν οι παρατηρήσεις του Zaluzhnyi στον Economist αντιπροσωπεύουν μια ξεκάθαρη ρήξη με τον Zelensky και τους δυτικούς συμβούλους του ή αν ο Zaluzhnyi είχε επιφορτιστεί να θέσει τα θεμέλια για μια αλλαγή στην ουκρανική αφήγηση. Τι νομίζετε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail