Η ουκρανική αφήγηση συνεχίζει να μεταμορφώνεται άσχημα

Αν η «ουκρανική αφήγηση» δεν ήταν αρκετά άσχημη, θα συνέχιζε να πηγαίνει πιο μακριά προς τη σκοτεινή πλευρά. Είναι συζητήσιμο για πόσο καιρό ο αμερικανικός λαός θα αγοράζει τη γραμμή ότι η χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία θα έχει καλό αποτέλεσμα. Κάποτε, αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία μπορεί να θεωρηθεί μια φρικτή γκάφα, ψέμα και λάθος που ενορχηστρώθηκε σε μεγάλο βαθμό από την Αμερική και την «πολιτική μηχανή Ομπάμα/Μπάιντεν».

Bruce Wilds - brucewilds.blogspot.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς συμφώνησε την Τρίτη, λόγω της αρκετά έντονης πίεσης από τον Λευκό Οίκο, να αποσύρει το αποκαλούμενο ψήφισμα «Πολεμικές Εξουσίες της Υεμένης» από ψηφοφορία στη Γερουσία. Το κρίσιμο νομοσχέδιο θα περιόριζε την στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Υεμένη και θα επιβεβαίωνε εκ νέου την εξουσία του Κογκρέσου να κάνει πόλεμο. Ως υποσημείωση, διατυπώθηκε η θέση πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιθανότατα θα ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αν εγκρινόταν. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο «θα μπορούσε να περιπλέξει την προσπάθεια υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας».

Πρόσφατα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky «ευχαρίστησε» τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την «άνευ προηγουμένου αμυντική και οικονομική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία». αυτό φυσικά δεν τον εμπόδισε να ζητήσει δισεκατομμύρια περισσότερα. Μέχρι στιγμής το σύνολο που είτε έχει προταθεί, είτε έχει δεσμευτεί είτε έχει τεθεί σε ισχύ ξεπερνά τα εντυπωσιακά 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Με κάθε δισεκατομμύριο δολάρια που αντιπροσωπεύουν περίπου τρία δολάρια για κάθε άνδρα γυναίκα και παιδί στην Αμερική, αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη κοστίσει στον καθένα μας περίπου 300 δολάρια. Αν σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι, όπως τα παιδιά και εκείνοι που μετά βίας τα βγάζουν πέρα ​​δε μοιράζονται αυτό το βάρος, το ποσό που βαρύνει κάθε φορολογούμενο αυξάνεται στα ύψη. Μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων έχει διανεμηθεί με ελάχιστη επίβλεψη.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως υπό την κηδεμονία του Μπάιντεν αυτή η «σύγκρουση» δεν έγινε τόσο για την υπεράσπιση της Ουκρανίας, αλλά για τον τερματισμό του Πούτιν και της Ρωσίας. Δεν πρόκειται για το λαό της Ουκρανίας αλλά για πολλά περισσότερα. Ο ουκρανικός λαός και μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχουν γίνει απλά πιόνια σε ένα παιχνίδι. Δυστυχώς για το στρατόπεδο Μπάιντεν, για όλα τα χρήματα που χύνονται σε αυτό το «θέατρο», θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι ο Πούτιν δε θα πετύχει τους στόχους του ή δε θα βγει νικητής από αυτήν τη σύγκρουση.

Ακόμα και τώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, η Ουκρανία προετοιμάζεται για ακόμη περισσότερες ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή της υποδομή. Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Μόσχα ότι σκόπιμα εξαπολύει επιπλέον πόνο στον πληθυσμό ενώ όδευε προς τα Χριστούγεννα. Ο Πρωθυπουργός της Ντένις Σμιχάλ δήλωσε: «Οι Ρώσοι τρομοκράτες θα κάνουν τα πάντα για να αφήσουν τους Ουκρανούς χωρίς ρεύμα για το νέο έτος». Επί του παρόντος, περίπου το 80% της περιοχής του Κιέβου φαίνεται να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.


 

Το μόνο πράγμα που αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο το κόστος του πολέμου με πληρεξούσια του Μπάιντεν είναι το εγώ του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι. Αυτό έγινε όλο και πιο εμφανές μέρα με τη μέρα, καθώς ο κωμικός αστέρας των μέσων ενημέρωσης που αναζητούσε την προσοχή κι έγινε πολιτικός, ωθεί το δρόμο του στο κέντρο της παγκόσμιας σκηνής. Ο Ζελένσκι εμφανίζεται συνεχώς σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για να κάνει εκκλήσεις για βοήθεια. Αυτά περιλαμβάνουν τα Γκράμι και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Αυτό συμβαίνει όταν δεν είναι απασχολημένος με την ομιλία του στο G7, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι υποστηρικτές του πολέμου κανόνισαν ο Ζελένσκι να δώσει ακόμη και μια μεγάλη ομιλία 30 λεπτών ενώπιον του Κογκρέσου, οι ξένοι ηγέτες σπάνια έχουν αυτή την ευκαιρία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, διακόπτονταν συχνά από αυθόρμητα χειροκροτήματα από Αμερικανούς νομοθέτες καθώς ορκίστηκε: «απόλυτη νίκη» επί της Ρωσίας. Με γεγονότα όπως αυτό να λαμβάνουν χώρα, δεν είναι περίεργο που το περιοδικό Time ανακήρυξε πρόσφατα τον Zelensky και το The Spirit Of Ukraine ως πρόσωπο της χρονιάς. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις πως το παγκόσμιο κοινό έχει βαρεθεί να ακούει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι να ζητά περισσότερα χρήματα. Το μήνυμά του είναι βουτηγμένο στην προπαγάνδα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο κύριος λόγος που απορρίφθηκε πρόσφατα το επίσημο αίτημα για τον Ζελένσκι να μιλήσει για «παγκόσμια ειρήνη» πριν από την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν μαζί με Ουκρανούς αξιωματούχους έχουν σοκάρει τον κόσμο με ισχυρισμούς για το πόσο καλά πάνε τα πράγματα στο πεδίο της μάχης. Αυτό έφτασε στο σημείο όπου το NBC News αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος υπολογίζει τώρα πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να ανακαταλάβουν τη χερσόνησο της Κριμαίας. Αξιωματούχοι της διοίκησης το χρησιμοποιούν αυτό ως λόγο που το Κογκρέσο χρειάζεται ακόμη να χρηματοδοτήσει την Ουκρανία. Όσοι προωθούν και ενθαρρύνουν μια τέτοια επιθετική κίνηση αγνοούν τον κίνδυνο να περάσει τις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας και να αυξήσει την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων.

Πηγή γραφήματος: Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών

Ωστόσο, καθώς πολλοί Αμερικανοί αποσπώνται από τις διακοπές, λίγοι δίνουν σημασία στο πόσα χρήματα ξοδεύουμε για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Το παραπάνω οπτικό βοήθημα βοηθά στην αποσαφήνιση της διάκρισης μεταξύ αυτού που έχει προταθεί και θεσπιστεί. Τα πρόσθετα "προτεινόμενα" δισεκατομμύρια που φαίνονται στο παραπάνω διάγραμμα έχουν εγκριθεί σε αυτό το σημείο με την πρόσφατη ψήφιση του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2023. Η έγκριση του τρέχοντος αιτήματος θα φέρει το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε σε 104 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από ένα έτος.

Προς λύπη πολλών Αμερικανών, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Οι συνέπειες του πολέμου με αντιπροσώπους του Μπάιντεν φέρνουν πολύ παλαιότερες δαπάνες. Περιλαμβάνει τη χρήση της προεδρικής εξουσίας απόσυρσης για την απόσυρση εκατοντάδων εκατομμυρίων όπλων και αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τα αμερικανικά αποθέματα. Η πρόσφατα ανακοινωθείσα δέσμευση του Μπάιντεν να στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία σημαίνει ότι μπορεί να ξεμείνουμε από όπλα εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα κάπου αλλού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας την κατάσταση των σχέσεων Ρωσίας-Δύσης είπε: "Ακόμα κι αν τελειώσουν οι μάχες, δε θα επιστρέψουμε σε κάποιο είδος κανονικής, φιλικής, σχέσης με τη Ρωσία. Η εμπιστοσύνη έχει καταστραφεί ". Ισχυρίστηκε πως το ΝΑΤΟ επιδίωξε να οικοδομήσει θετικές σχέσεις με τη Ρωσία αμέσως μετά τον Ψυχρό Πόλεμο - παρά το γεγονός ότι επεκτάθηκε στο κατώφλι της Ρωσίας αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Προς το παρόν, η ιδέα πως αυτή η σύγκρουση θα τελειώσει γρήγορα έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από τις δαπάνες. Για τους πολεμοκάπηλους, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά. Όσοι από εμάς υποστηρίζουμε την αντιπολεμική θέση το θεωρούμε ως έναν περιττό πόλεμο με αντιπροσώπους και πως δεν έχουμε καμία δουλειά εκεί. Αυτό επεκτείνεται στη θέση που λέει πως πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τερματίσουμε τις εχθροπραξίες.

Μερικοί από εμάς υποστηρίζουμε πως όλα αυτά τέθηκαν σε κίνηση από το χορογραφημένο πραξικόπημα των ΗΠΑ στο Κίεβο πριν από οκτώ χρόνια υπό την κυβέρνηση Ομπάμα. Θα ήταν δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία που έπαιξαν αυτά τα γεγονότα στη δημιουργία της κατάστασης που έχουμε μπροστά μας. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ είναι ένας από εκείνους που ζητούν να βρεθεί επειγόντως ένας δρόμος διευθέτησης του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων. Προειδοποιεί ότι ολόκληρος ο κόσμος κινδυνεύει καθώς οι πυρηνικά οπλισμένες υπερδυνάμεις πλησιάζουν σε μια καταστροφική σύγκρουση.

Ένας τεράστιος παράγοντας για τη διατήρηση αληθινών πληροφοριών για το τι συμβαίνει είναι όμηρος της προπαγάνδας. Η κατάσταση στο έδαφος στην Ουκρανία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που μας κάνουν να πιστεύουμε στην Αμερική. Πρόσφατα οι Ρώσοι άλλαξαν την στρατηγική τους ως αντίδραση στην πραγματικότητα, αλλά όχι επειδή βρίσκονται σε δεινή θέση. Μπορεί να προβληθεί ένα επιχείρημα ότι η απόσυρση της Ρωσίας από κάποια ουκρανικά εδάφη ήταν στρατηγική και πως με την οπισθοχώρηση έχουν ρουφήξει τα ουκρανικά στρατεύματα σε ένα μύλο κρέατος όπου υπέστησαν τεράστιες απώλειες.

Ο Michael Vlahos και ο Douglas Magcregor συναντήθηκαν πρόσφατα στη βιβλιοθήκη του Army-Navy Club, Ουάσιγκτον, DC, για να προβληματιστούν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. https://www.youtube.com/watch?v=GhA1yofpkMg. Φαίνεται ότι ο Πούτιν ήταν στο μέτωπο για να επιβεβαιώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι προετοιμασμένα για μια χειμερινή επίθεση. Αυτός είναι ο τύπος πολέμου στον οποίο η Ρωσία υπερέχει. Όσον αφορά τις μάχες στο έδαφος με κρύο καιρό, λέγεται pvw η Ρωσία επινόησε το χειμώνα. Σίγουρα δε φαίνεται ευχάριστος χειμώνας για το λαό της Ουκρανίας και γι' αυτό μπορούν να ευχαριστήσουν τον Μπάιντεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail