Ο Πούτιν τηρεί την υπόσχεσή του και κάνει ένα εντυπωσιακό δώρο στην Κίνα

Freepen.gr - Η Ρωσία παρουσίασε ένα υπέροχο δώρο στην Κίνα στο τέλος του έτους, αναφέρει η κινεζική ιστοσελίδα Baijiahao. Το άρθρο στην κινεζική ιστοσελίδα αναφέρει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους συμμάχους τους έθεσαν στόχο να απομονώσουν τη Ρωσία πολιτικά και οικονομικά. Έχει γίνει προφανές τώρα ότι ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί — η Ρωσία εξακολουθεί να παραμένει ενεργός συμμετέχων στις διεθνείς σχέσεις.

Η Κίνα προκάλεσε επίσης τη Δύση υποστηρίζοντας τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει απογοητεύσει την Κίνα, αναφέρει το άρθρο για το Baijiahao.

Ο Πούτιν μιλούσε πάντα θερμά για την Κίνα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης της Διεθνούς Λέσχης Συζητήσεων Valdai τον Οκτώβριο, σημείωσε ότι η Ρωσία αντιμετώπιζε τον κινεζικό λαό ως στενό φίλο, σεβόμενη τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε επίσης πως οι ρωσο-κινεζικές σχέσεις έχουν φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο διαφάνειας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αναπτυξιακής αποτελεσματικότητας τα τελευταία χρόνια.

Σχολιάζοντας την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους «θα φτάσουμε σε νέα επίπεδα ρεκόρ». Ο Χι κράτησε τον λόγο του, λέει το άρθρο.

Σήμερα, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξωτερικός εμπορικός εταίρος της Ρωσίας. Τους δέκα μήνες του 2022, ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από ό,τι για το σύνολο του 2021.

Μέχρι το 2024, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να φθάσει τα 220 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κίνα ενδιαφέρεται να αναπτύξει δεσμούς με τη Ρωσία και οι προαναφερθέντες αριθμοί αποτελούν το δώρο που έδωσε η Ρωσία στην Κίνα στα τέλη του 2022.


* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail