Έλληνες, Ούγγροι, Αυστριακοί και Σλοβάκοι είναι οι πιο αντίθετοι στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία: δημοσκόπηση

wal_172619 / pixabay
Freepen.gr - Ενώ η πλειονότητα των Ευρωπαίων υποστηρίζει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ορισμένες χώρες είναι περισσότερο αντίθετες στην ιδέα. Όπως αναφέρει το REMIX, η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο δημόσιας αντίθεσης στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, με το 48% των ερωτηθέντων να αποδοκιμάζουν πλήρως, ακολουθούμενη από την Κύπρο με 46%.

Η Σλοβακία, η Βουλγαρία, η Αυστρία και η Ουγγαρία κατέγραψαν επίσης υψηλά επίπεδα αποδοκιμασίας. Η πλειοψηφία του γερμανικού κοινού (58 τοις εκατό) υποστηρίζει τον οπλισμό της Ουκρανίας, παρά το γεγονός πως αυτή η πολιτική προκαλεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ τους.

Περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζουν την παροχή καταφυγίου σε Ουκρανούς που φεύγουν από την εισβολή της Ρωσίας παρά την αποστολή όπλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa τη Δευτέρα.

Περίπου το 88 τοις εκατό των πολιτών της ΕΕ υποστηρίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και το 82 τοις εκατό του κοινού του μπλοκ «καλωσορίζει όσους φεύγουν από τον πόλεμο», ανέφερε η ανακοίνωση της Επιτροπής. Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας συγκέντρωσε λιγότερη υποστήριξη, αλλά το 59 τοις εκατό των πολιτών της ΕΕ εξακολουθούσε να υποστηρίζει την αποστολή όπλων.

«Η αγορά και η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία» υποστηρίχθηκε πλήρως από το 26 τοις εκατό των ερωτηθέντων, ενώ το 33 τοις εκατό «έτεινε να εγκρίνει».

Η δημόσια υποστήριξη για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως απάντηση στην εισβολή ήταν επίσης ισχυρή. Περίπου το 71 τοις εκατό του κοινού υποστήριξε τα τιμωρητικά μέτρα, με το 42 τοις εκατό να εγκρίνει πλήρως και το 29 τοις εκατό να τείνει να εγκρίνει.

Η πλειοψηφία (63 τοις εκατό) των ερωτηθέντων στην ΕΕ υποστηρίζει επίσης την απαγόρευση των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης. Η Φινλανδία την υποστήριξε περισσότερο με ποσοστό 66%, ενώ στην Ελλάδα το 45% του κοινού αποδοκιμάζει το μέτρο. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης πως η υποστήριξη στις προσπάθειες της ΕΕ να σταματήσει την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία έχει 82 τοις εκατό υποστήριξη.

Η αύξηση των τιμών της ενέργειας έχει επηρεάσει το 85% των ερωτηθέντων, πρόσθεσε η δημοσκόπηση. Περίπου το 56% θεώρησε τη Ρωσία υπεύθυνη για την αύξηση των τιμών. Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά σε δείγμα 26.337 ατόμων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ μεταξύ 23 και 30 Νοεμβρίου 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail