Αυτή είναι η γαλλική πρόταση για τις κορβέτες

Το 2021, η Ελληνική Δημοκρατία επέλεξε τις φρεγάτες FDI με 3 μονάδες (και μια τέταρτη σε  προαίρεση) που θα παραδοθούν το 2025 και το 2026 στο Πολεμικό Ναυτικό. Για τα περαιτέρω τα προγράμματα εκσυγχρονισμού του στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), η Γαλλία υπέβαλε νέα προσφορά για τις κορβέτες με βάση το δοκιμασμένο στη θάλασσα σχέδιο Gowind.

Από: newpost.gr

Η Naval Group είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως για την επιτυχημένη μεταφορά τεχνολογίας για μαχητικά πλοία επιφανείας και ένα από τα λίγα ναυπηγεία στον κόσμο που κατέχουν τόσο την Πλατφόρμα όσο και το Σύστημα Μάχης των ναυτικών πλοίωνΗ μεταφορά τεχνολογίας για την τοπική κατασκευή κορβετών Gowind είναι πλήρως αποδεδειγμένη και βασίζεται σε πολυάριθμες εμπειρίες του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης παραγωγής κορβετών Gowind στην Αίγυπτο

Η Naval Group είναι συνεπώς ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης της ελληνικής βιομηχανίας για την παράδοση πλήρως λειτουργικών κορβετών στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ μειώνει σημαντικά τους κίνδυνους για το σύνολο του προγράμματος. Η γαλλική προσφορά για τις κορβέτες είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό «πακέτο» σχεδιασμένο για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα έχει τις καλύτερες δυνατότητες στο συντομότερο χρονικό διάστημα με βελτιστοποιημένο κόστος και το υψηλότερο επίπεδο κοινών χαρακτηριστικών με τις φρεγάτες FDI.

Περιλαμβάνει:

 • 4 κορβέτες Gowind με 3 να κατασκευάζονται τοπικά από τα Ελληνικά Ναυπηγεία σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του Ελληνικού Ναυτικού και τους χρονικούς περιορισμούς
 • Ασφαλής μεταφορά τεχνολογίας για την τοπική κατασκευή χάρη στην απαράμιλλη τεχνογνωσία και το ιστορικό της Naval Group
 • σημαντικά οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα με ελληνική βιομηχανική συμμετοχή του 30% με τοπική παραγωγή και κατασκευή  στην Ελλάδα
 • μια μακροχρόνια συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και το εθνικό αμυντικό οικοσύστημα σε συνέχεια του προγράμματος FDI HN για τη δημιουργία και τη διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής αξίας
 • Υποστηρικτικά της προσφοράς, προτείνεται επίσης μια πολύ ελκυστική πρόταση χρηματοδότησης που βασίζεται σε μακροπρόθεσμες ετεροχρονισμένες πληρωμές

Οι κορβέτες θα παραχθούν με  συμπαραγωγή στην Ελλάδα, με σημαντική συμμετοχή της γαλλικής ομάδας. Η κατασκευή της 1ης κορβέτας Gowind στη Γαλλία θα εξασφαλίσει την επιχειρησιακή τηε ένταξη από την Ελλάδα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και θα εξασφαλίσει τη μεταφορά τεχνολογίας που θα επιτρέψει την κατασκευή 3 κορβετών τοπικά. Αυτό θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμη αυτονομία για το ΠN και σημαντικά οικονομικά οφέλη για την ελληνική ναυτική και αμυντική βιομηχανία και για την εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα.

Βασισμένο σε μια ισχυρή συνεργασία με τα Ελληνικά Ναυπηγεία, αλλά και με όλους τους Έλληνες εταίρους μας, το προτεινόμενο σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας θα καταστήσει δυνατή την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης για τον ναυτικό τομέα στην Ελλάδα, ικανή να παράγει και να συντηρεί τις κορβέτες στη χώρα. και κυρίως να παρέχει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πολλές δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις και περίπου δύο χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Οι εταίροι της Γαλλικής ομάδς  που προσφέρουν το πακέτο (Naval Group, Thales, MBDA) αποτελούν μια ισχυρή ομάδα που εργάζεται μαζί για δεκαετίες, και ειδικότερα για τα γαλλικά και τα ελληνικά προγράμματα FDI. Η Naval Group υπέβαλε επίσης μια πολύ ελκυστική πρόταση χρηματοδότησης με βάση τις μακροπρόθεσμες ετεροχρονισμένες πληρωμές.

Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στη χώρα και τις συνεργασίες μας με τοπικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για το πρόγραμμα φρεγατών αλλά και με νέες, δημιουργώντας και διατηρώντας θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη για τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες.

Σχετικά με την GOWIND HN

Η Gowind® είναι μια ισχυρή μονάδα επιφανείας εξοπλισμένη με διαλειτουργικά από το ΝΑΤΟ και αποδεδειγμένα συστήματα μάχης, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Naval Group, τον γαλλικό ναυτικό ηγέτη στη κατασκευή μαχητικών πλοίων,και προμηθευτή πλοίων 1ης γραμμής για τα γαλλικά και τα συμμαχικά ναυτικά.

 • Η Gowind® έχει επιλεγεί από τέσσερα ναυτικά, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε υπηρεσία στο στόλο του  αιγυπτιακού ναυτικού.
 • Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε από τους καλύτερους αρχιτέκτονες της Naval Group και ενσωματώνει απαιτήσεις και σχόλια που διασφαλίζουν την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να επιχειρεί σε όλες τις θάλασσες σε όλο τον κόσμο.
 • Η Gowind® προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπερσύγχρονων προτύπων του ΝΑΤΟ αποδεδειγμένα σε μάχη συστημάτων για ASW, ASuW και AAW.
 • Η πρώτη κορβέττα του τύπου παραδόθηκε στο Αιγυπτιακό Ναυτικό μόλις 38 μήνες μετά την παραγγελία. Ο σχεδιασμός και οι βιομηχανικές διαδικασίες είναι πλήρως εξασφαλισμένες. Το αιγυπτιακό πρόγραμμα για την κατασκευή κορβετών Gowind από την Alexandria Shipyard θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο.

Οι ελληνικές αρχές έδωσαν στη Naval Group μια λίστα με τα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούν για τα νέα πολεμικά πλοία τους, τόσο σε αποστολές όσο και σε επίπεδο περιβάλλοντος.Το περιεχόμενο του ελληνικού αιτήματος παραμένει εμπιστευτικό αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η προσφορά μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις και όχι μόνο.

Η Naval Group είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής πολεμικών πλοίων για περισσότερα από 400 χρόνια. Λόγω αυτού του πολύτιμου υποβάθρου, που σχετίζεται με την επιχειρησιακή τεχνογνωσία του Γαλλικού Ναυτικού, η Naval Group κατέχει όλες τις τεχνολογίες που απαιτούνται για να προτείνει ένα συμπαγές και ισχυρό μαχητικό επιφανείας, καλά προσαρμοσμένο για το Αιγαίο και εξοπλισμένο για να αντιμετωπίζει κάθε είδους απειλές.

Η Gowind® ενσωματώνει εξελιγμένους και τελευταίας γενιάς αισθητήρες και όπλα ικανά να αντιμετωπίσουν όλους τους τύπους συμβατικών και ασύμμετρων απειλών σε ανοιχτές θάλλασες αλλά και ρηχές. Αισθητήρες (sonars, συστήματα EW, σύστημα ελέγχου πυρός) και όπλα (πυροβόλα, πύραυλοι επιφανειας, τορπίλες) ως κύρια σημαντικά παραδείγματα, είναι κοινά με ή από την ίδια οικογένεια συστημάτων Belharra/FDI. Η Gowind® έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ασφάλεια, να απονηώνει και να ανακτά την ίδια κατηγορία βαρέων βαρών ελικοπτέρων με τη Belh@rra/FDI. Το πλοίο λειτουργεί επί του παρόντος και επιτυχώς στα διάφορα περιβάλλοντα της Μεσογείου, η οποία έχει πολλά κοινά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά με το Αιγαίο και την Ερυθρά Θάλασσας.

Η Gowind® ενσωματώνει τις ίδιες αποδεδειγμένες τεχνολογίες μάχης και τις τεχνολογίες του ΝΑΤΟ όπως οι φρεγάτες του Γαλλικού Ναυτικού που επιχειρούν σε κρύες και ζεστές θάλασσες, ανοιχτούς ωκεανούς με μεγάλους κυματισμούς καθώς και σε πιο κοντινές περιοχές με ήπιους κυματισμούς.

Πάνω από το νερό, η Gowind® ενσωματώνει μέσω του συστήματος διαχείρισης μάχης Setis® ένα ραντάρ παρακολούθησης 3D S-band με αποδεδειγμένη απόδοση έναντι μικρών στόχων καθώς και όλων των τύπων αεροσκαφών, σε συνδυασμό με παθητικούς αισθητήρες που παρέχουν άμεσες προειδοποιήσεις και αντίμετρα. Ένα κάθετα εκτοξευόμενο σύστημα πυραύλων RF και IR παρέχει στο Gowind® μια εκτεταμένη ικανότητα αεράμυνας, σε μεσαία έως πολύ μικρή εμβέλεια.

Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η Gowind® ενσωματώνει μια σταθερή ανθυποβρυχιακή δυνατότητα (ASW) με μια φημισμένη σουίτα σόναρ, ικανή να καλύψει όλο το φάσμα των εργασιών ASW σε μπλε και ρηχά νερά. Δοκιμασμένα στη θάλασσα με περισσότερες από 300  θάλασσιες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών βολών, και πάνω από 1.000 παραγόμενες μονάδες, η ελαφριά τορπίλη MU90 εγγυάται πλήρη λειτουργική ωριμότητα και αξιοπιστία. Λόγω της απαράμιλλης απόστασης εμπλοκής του και της μοναδικής του ικανότητας σε πολύ ρηχά νερά, είναι το αποτρεπτικό όπλο για την προστασία των θαλάσσιων προσεγγίσεων και των ναυτικών σας δυνάμεων. Το MU90 θα κρατήσει οποιοδήποτε σύγχρονο υποβρύχιο σε ασφαλή απόσταση και το σύστημα άμυνας τορπιλών που είναι τοποθετημένο στο σκάφος είναι η μόνη λύση ικανή να προστατεύει τα σκάφη επιφανείας από τα πιο προηγμένα και τις προηγούμενες γενιές τορπιλών

Σχετικά με τη στρατηγική συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία

Η Naval Group δεσμεύεται να εγγυηθεί την επιτυχία του προγράμματος των κορβετών καθώς και να υποστηρίξει την ελληνική κυριαρχία ευνοώντας το «Made in Greece» και τη συμμετοχή του Ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος.

Με την παραγωγή στην Ελλάδα από ελληνικές εταιρείες της κατασκευής 3 κορβετών Gowind, η Naval Group θα συμβάλει στην ενεργοποίηση και ενίσχυση ενός πυκνού δικτύου βιομηχανικών και R & D  συνεργασιών, δίνοντας τη δυνατότητα στην Ελληνική Βιομηχανία να αντιμετωπίσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού των Ελληνικών ναυτικών δυνάμεων, δημιουργώντας και διατηρώντας θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη. για τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες.

Πράγματι, η γαλλική ομάδα έχει σχεδιάσει ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας κερδοφόρας ναυτικής βιομηχανίας ενώ θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία και την κυριαρχία της Ελλάδας. Θα ενισχύσει τη διεθνή αναγνώριση της αριστείας της ελληνικής ναυτικής βιομηχανίας, παρέχοντας παράλληλα τα καλύτερα πολεμικά πλοία «Made in Greece» για την υπεράσπιση των πολιτών και των συμφερόντων της χώρας.

Αυτή η φιλοδοξία υποστηρίζεται από τη μακρά ιστορία και την επιτυχημένη πορεία τhw Naval Group στη μεταφορά προγραμμάτων τεχνολογίας τόσο για πλοία επιφανείας όσο και για υποβρύχια. Αυτή η ασυναγώνιστη τεχνογνωσία είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα θα μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών και την επιτυχία του «Made in Greece», ενώ θα εγγυάται στο Ελληνικό Ναυτικό την ποιότητα, την έγκαιρη παράδοση και τις επιδόσεις των πλοίων. Υπό αυτή την προοπτική, η Naval Group είναι η καλύτερη επιλογή για τη διασφάλιση μιας παραγωγής χωρίς κινδύνους στην Ελλάδα από την ελληνική βιομηχανία.

Πέρα από την κατασκευή των κορβετών Gowind, το τοπικό οικοσύστημα θα αποκτήσει επίσης σταδιακά την τεχνογνωσία και θα επωφεληθεί από τα πιο σύγχρονα και υπερσύγχρονα εργαλεία συντήρησης που απαιτούνται για την αποτελεσματική συντήρηση των φρεγατών FDI HN καθώς και των κορβετών Gowind HN καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής τους κύκλος. Εκτός από τη διασφάλιση της κυριαρχίας του Πολεμικού Ναυτικού, αυτή η μακροπρόθεσμη προσέγγιση θα αναπτύξει τη βιωσιμότητα των ελληνικών εταιρειών παρέχοντάς τους επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του πλοίου, πηγή δυναμικού ανάπτυξης, απασχόλησης και οφέλους τις επόμενες δεκαετίες.

Περισσότερες από 15 ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη συνάψει συμβάσεις για το πρόγραμμα FDI HN και πολλές άλλες βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης για το πρόγραμμα Gowind HN. Όλες οι εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες θα ενσωματώσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού της γαλλικής βιομηχανικής ομάδας και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλους μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές τους καθώς και το πιθανό οικονομικό τους όφελος και προβολή στην παγκόσμια ναυτική αγορά.

Η Naval Group αναπτύσσει επίσης συνεργατικά έργα R&D με ελληνικές εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για να δημιουργήσουν από κοινού καινοτομία που θα καλλιεργήσει την τοπική αμυντική βάση και θα συμβάλει στη διατήρηση της ανταγωνιστικής ανάπτυξής του σε τομείς αιχμής όπως η κατασκευή προσθέτων, τα drones ή οι μελλοντικές δυνατότητες ναυτικού πολέμου. Η Naval Group συνεργάζεται επίσης με σχολεία και πανεπιστήμια για την ανάπτυξη τεχνικών μαθημάτων για να παρέχει στην ελληνική βιομηχανία εξειδικευμένους πόρους για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της.

Αυτό το παγκόσμιο σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος ικανού να συμμετέχει στο μέλλον σε άλλα εθνικά και διεθνή σύνθετα έργα, άμεσα ή σε συνεργασία με την Naval Group, διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά spin-offs στην Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες

Το σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

3 κορβέτες Gowind HN «Made in Greece» μέσω μιας ολοκληρωμένης και προσαρμοσμένης μεταφοράς τεχνολογίας στα Ελληνικά Ναυπηγεία και στους Έλληνες συνεργάτες μας

 • Ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την τοπική βιομηχανία, σύγχρονων έξυπνων δυνατοτήτων συντήρησης που επιτρέπουν τον εντοπισμό της πιο αποτελεσματικής υποστήριξης εντός υπηρεσίας για να παρέχει στο Ελληνικό Ναυτικό την καλύτερη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα.
 • Ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την τοπική βιομηχανία, σύγχρονων έξυπνων δυνατοτήτων συντήρησης που επιτρέπουν τον εντοπισμό της πιο αποτελεσματικής υποστήριξης εντός υπηρεσίας για να παρέχει στο Ελληνικό Ναυτικό την καλύτερη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα.
 • Ενσωμάτωση όλων των ειδικευμένων ελληνικών εταιρειών στο παγκόσμιο πάνελ προμηθευτών της γαλλικής βιομηχανικής ομάδας που τους επιτρέπει να επωφεληθούν από την άμεση πρόσβαση σε όλες τις αγορές τους.
 • Ανάπτυξη κοινών έργων Ε&Α για τη συμμετοχή στην ανάπτυξη μελλοντικών ναυτικών συστημάτων με ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιταχυντές νεοφυών επιχειρήσεων, ερευνητικά κέντρα κ.λπ.
 • Ανανέωση της Ελληνικής Ναυτικής Βιομηχανίας, εξασφαλίζοντας αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες.
 • Συμμετοχή στην ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανικής κυριαρχίας.

Κοινά στοιχεία μεταξύ FDI HN και GOWIND HN

H Gowind® είναι μια stealth και ισχυρή μονάδα επιφανείας εξοπλισμένο με τα διαλειτουργικά από το ΝΑΤΟ και αποδεδειγμένα συστήματα μάχης (Setis) που προέρχονται από τις φρεγάτες FREMM που χρησιμοποιούνται από το Γαλλικό Ναυτικό και από τη νέα γενιά FDI φρεγάτας που παραγγέλθηκε και κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή.

 • H Gowind® έχει επιλεγεί από τρία ναυτικά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε υπηρεσία με τον αιγυπτιακό  στόλο. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με τη μακρόχρονη εμπειρία της Naval Group παράλληλα με το Γαλλικό Ναυτικό. Τα πραγματικά λειτουργικά διδάγματα είναι ενσωματωμένα, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την ικανότητά του να λειτουργεί σε οποιαδήποτε θάλασσα σε όλο τον κόσμο.
 • Η Gowind® προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπερσύγχρονων προτύπων του ΝΑΤΟ αποδεδειγμένα σε μάχη συστημάτων για ASW, ASuW και AAW.
 • Η First Of Class παραδόθηκε στο Αιγυπτιακό Ναυτικό μόλις 36 μήνες μετά την παραγγελία. Ο σχεδιασμός και οι βιομηχανικές διαδικασίες είναι πλήρως ασφαλείς.

Η Naval Group είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής πολεμικών πλοίων για περισσότερα από 400 χρόνια. Χάρη σε αυτό το εκτεταμένο υπόβαθρο, που σχετίζεται με την επιχειρησιακή τεχνογνωσία του Γαλλικού Ναυτικού, η Naval Group κατέχει όλες τις τεχνολογίες που απαιτούνται για να προσφέρει ένα συμπαγές και ισχυρό μαχητικό επιφανείας, καλά προσαρμοσμένο για το Αιγαίο και εξοπλισμένο για να αντιμετωπίζει κάθε είδους απειλές.

Σύστημα μάχης

Η Gowind® ενσωματώνει αισθητήρες και όπλα τελευταίας γενιάς ικανά να αντιμετωπίσουν όλους τους τύπους συμβατικών και ασύμμετρων απειλών σε μπλε και ρηχά νερά. Το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος στη προσφερόμενη Hellenic Gowind είναι κοινό με το FDI HN. Για παράδειγμα, η πλειοψηφία των αισθητήρων και των όπλων είτε είναι το ίδιο ακριβώς προϊόν είτε ανήκουν στην ίδια οικογένεια προϊόντων

Το σύστημα μάχης της Gowind είναι ενσωματωμένο μέσω του συστήματος διαχείρισης μάχης SETIS. Δοκιμασμένο σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης επί των φρεγατών του Γαλλικού Ναυτικού και καθοδηγούμενη από τις απαιτήσεις του Γαλλικού Ναυτικού, το Setis επί του σκάφους Gowind παρέχει στους χειριστές την πιο σαφή και ακριβή τακτική εικόνα, καθώς και αποτελεσματική και ασφαλή εμπλοκή των όπλα.

Χάρη στην κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία και τις υποκείμενες αρχές (π.χ. κοινή διαδικασία αξιολόγησης απειλών και κατανομής όπλων), οι χειριστές και το προσωπικό συντήρησης θα αλλάζουν με ευκολία από το ένα πλοίο στο άλλο.

Διαλειτουργικό εντός των Ναυτικών Δυνάμεων ΕΝΑ μέσω κοινών συστημάτων επικοινωνίας, το SETIS ενσωματώνει επίσης τις συνδέσεις και τα πρότυπα του ΝΑΤΟ που τοποθετούνται στο Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με το ίδιο απαιτητικό επίπεδο απόδοσης που απαιτείται για τις γαλλικές FDI και Rafale. Το SETIS είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της διευρυμένης ικανότητας κοινού πολέμου Ναυτικού/Αεροπορίας.

Εάν απαιτηθεί από το ΠN, οι προσομοιωτές που προσφέρει η Naval Group για την εκπαίδευση των χειριστών CIC θα επιτρέψουν στα πληρώματα τόσο των FDI όσο και της Gowind για το Ελληνικό Ναυτικό να μάθουν το χειρισμό SETIS. Η Naval Group μπορεί να προσφέρει ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την εκπαίδευση πληρωμάτων του ΠN και στα δύο πλοία και όταν τα σενάρια απαιτούν σύγχρονισμό, μπορεί να παρέχεται ταυτόχρονη εκπαίδευση

Πλατφόρμα

Παρά το γεγονός ότι είναι πιο συμπαγές, η Gowind έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα του ΝΑΤΟ όπως οι FDI, για να λειτουργεί με ασφάλεια, να εκτοξεύει, να ανακτά και να στεγάζει την ίδια κατηγορία βαρέων βαρών ελικοπτέρων MH-60R με την FDI HN.

Ένα ελικόπτερο ΠN, που αναπτύσσεται από την Gowind ή την FDI HN, θα μπορούσε να ανεφοδιαστεί, να φιλοξενηθεί, να συνεργαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον άλλο τύπο πλοίου.

ο Η Gowind είναι εξοπλισμένο με το ίδιο ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης πλατφόρμας με την FDI HN. Οι κοινές και φιλικές προς το χρήστη διεπαφές μηχανών ανθρώπου θα προσφέρουν στους χειριστές, όχι μόνο μια εύκολη εκπαίδευση, αλλά και την ευελιξία να μεταβούν εύκολα από τη Gowind στην FDI HN και αντίστροφα, εάν απαιτείται.

Η Gowind είναι εξοπλισμένο με τις ίδιες σειρές κύριας μηχανής και αδρανειακές μονάδες με τη FDI HN , διευκολύνοντας την εκπαίδευση και την εκπαίδευση των μηχανικών χειριστών, καθώς και βελτιστοποιώντας τη συντήρηση των συστημάτων και στις δύο κατηγορίες πλοίων.

Η Gowind και η FDI HN έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με απαιτητικά στρατιωτικά πρότυπα. Τα κοινά σημεία στη διάταξη των διαμερισμάτων, τη διανομή και τους τύπους του πυροσβεστικού εξοπλισμού καθώς και των βοηθητικών συστημάτων θα διευκολύνουν την εκπαίδευση του πληρώματος και τη συντήρηση και των δύο κατηγοριών πλοίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail