Ένας αυξανόμενος αριθμός Ουκρανών προσφύγων στη Βρετανία είναι άστεγοι

pierre9x6 / pixabay
Freepen.gr - Ο αριθμός των αστέγων Ουκρανών προσφύγων που είχαν καταφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 30 τοις εκατό τον περασμένο μήνα. Το άλμα αντανακλά το γεγονός ότι ορισμένοι οικοδεσπότες σταμάτησαν να στεγάζουν Ουκρανούς αιτούντες άσυλο, δεδομένου του τέρματος των οικονομικών κινήτρων για τους ιδιοκτήτες και του αυξανόμενου κόστους ζωής στη χώρα, γράφει το wpolityce.pl.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, πάνω από τα δύο τρίτα των 150.000 Ουκρανών που έφτασαν στη Βρετανία έλαβαν τις βίζες τους στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας Homes for Ukraine. Αυτό επέτρεψε σε ιδιώτες, τοπικές αρχές, εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα να παρέχουν δωμάτια σε μετανάστες για τουλάχιστον έξι μήνες, για τους οποίους λάμβαναν 350 £ (406 ευρώ) μηνιαία υποστήριξη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αυτό το εξάμηνο να πλησιάζει στο τέλος του, ο αριθμός των ουκρανικών οικογενειών που αναζητούν εναλλακτική λύση στέγασης αυξάνεται ραγδαία. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση, πάνω από 2.000 Ουκρανικές οικογένειες με παιδιά και 900 άγαμοι πρόσφυγες ήταν άστεγοι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Πρόκειται για αύξηση 800 ανθρώπων σε έναν μόνο μήνα.

Ο υπουργός Στέγασης Μάικλ Γκόουβ διαπραγματεύεται επί του παρόντος αυξημένη χρηματοδότηση για οικογένειες που φιλοξενούν πρόσφυγες στα σπίτια τους για να αποτρέψουν μια επικείμενη κρίση. Μία από τις προτάσεις προτείνει ότι οι μηνιαίες πληρωμές θα πρέπει να διπλασιαστούν για να αντικατοπτρίζουν το αυξανόμενο κόστος ζωής, καθώς και για να υποστηριχθούν όσοι φιλοξενούν ολόκληρες οικογένειες με περισσότερα κεφάλαια από εκείνους που φιλοξενούν άγαμους.

Οι Times σημειώνουν πως ο αριθμός των 2.985 ουκρανικών οικογενειών ή άγαμων ατόμων που είναι εγγεγραμμένοι ως άστεγοι είναι πιθανώς υποεκτίμηση, καθώς ορισμένες τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη υποβάλει στατιστικά στοιχεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail