Σε μια κλωστή πριν τον Αρμαγεδδώνα

ArtTower / pixabay
Αγαπητοί αναγνώστες: Η απελπισία της Ουάσιγκτον και των Ευρωπαίων μαριονετών της απέναντι στην επικίνδυνη κατάσταση που προκαλούν με τη Ρωσία είναι τρομακτική. Ο δυτικός κόσμος ηγείται πλέον από ανθρώπους που έχουν ξεκαθαρίσει πως θα διακινδυνεύσουν έναν πυρηνικό πόλεμο στην επιδίωξη της αμερικανικής ηγεμονίας. Το κακό έχει ξεκάθαρα θριαμβεύσει στο δυτικό κόσμο.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος. Μια ψευδής προειδοποίηση για πυρηνική επίθεση, που θα πείσει πως είναι αληθινή, θα μπορούσε να προκαλέσει τη Ρωσία να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση πλήρους κλίμακας εναντίον των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
 
Εσφαλμένα προειδοποιητικά σήματα που υποδεικνύουν εισερχόμενα πυρηνικά όπλα έχουν συμβεί στο παρελθόν, αλλά αποκλείστηκαν επειδή είχε επιτευχθεί επαρκές επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Τώρα, με δύο δεκαετίες απερίσκεπτων προκλήσεων κατά της Ρωσίας, με βάσεις πυραύλων που κατασκευάζονται στα σύνορα της Ρωσίας στην Πολωνία και τη Ρουμανία, με τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ πλήρως δεσμευμένες να νικήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία και με τη μαζική αντιρωσική προπαγάνδα αντί για διπλωματικές διαπραγματεύσεις, η εμπιστοσύνη έχει καταστραφεί. 

Παρατηρήστε την προκλητική ηλιθιότητα του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ο οποίος χαρακτηρίζει λανθασμένα την προειδοποίηση του Πούτιν για την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση ως «ρωσικό κροτάλισμα». Με εντελώς ανόητους όπως ο Όστιν να λαμβάνουν αποφάσεις, υπάρχει μηδενική πιθανότητα να αποφύγουμε τον Αρμαγεδδώνα. Η θέση του Lloyd είναι πως ο Πούτιν είναι αυτός που πρέπει να αποφύγει την προκλητική συμπεριφορά και όχι η Ουάσιγκτον.

Η εκπεφρασμένη προθυμία της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας να δεχτούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στις χώρες τους, μαζί με την ικανότητα των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν εναντίον της Ρωσίας από τη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα, εντείνει πολύ το άγχος στη Ρωσία. Σε αντίθεση με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, στον 21ο αιώνα η Ουάσιγκτον εργάστηκε υπερωρίες για να καταστρέψει κάθε εμπιστοσύνη. Κατά συνέπεια, μια ακόμη ψευδής προειδοποίηση είναι το μόνο που χρειάζεται για να εξοντώσει την ανθρωπότητα.
 
Είμαστε στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου και δεν έχουμε έναν Τζον Κένεντι στο Λευκό Οίκο για να τον σταματήσει. Αντίθετα, έχουμε παράφρονες νεοσυντηρητικούς δεσμευμένους στην ηγεμονία των ΗΠΑ με κάθε κόστος.
 
Ο Πούτιν είπε:

Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας βασίζεται στην έννοια της «εκτόξευσης στην προειδοποίηση», η οποία προβλέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων ενόψει μιας επικείμενης πυρηνικής επίθεσης που εντοπίζεται από τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησής της.

«Όταν το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης λαμβάνει ένα σήμα για επίθεση με πυραύλους, εκτοξεύουμε εκατοντάδες πυραύλους που είναι αδύνατο να σταματήσουν», είπε, χαμογελώντας. «Οι κεφαλές των εχθρικών πυραύλων θα έφταναν αναπόφευκτα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά και από τον εχθρό δε θα έμενε τίποτα, γιατί είναι αδύνατο να αναχαιτιστούν εκατοντάδες βλήματα. Και αυτό, φυσικά, είναι αποτρεπτικός παράγοντας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail