Ένας Αμερικάνος αναρωτιέται: Γιατί μας συμβαίνουν τόσα πολλά άσχημα πράγματα;

Υποθέτω ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να κλείσει η χρονιά. Το 2022 ήταν μια χρονιά πολέμου, πανούκλας, φυσικών καταστροφών, ελλείψεων και σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αλλά μέχρι αυτόν το μήνα δεν είχαμε καταφέρει να προσθέσουμε ακόμα «μια αποκαλυπτική χειμερινή καταιγίδα» στη λίστα. Δυστυχώς, αυτό που βιώσαμε την τελευταία εβδομάδα σίγουρα πληροί τις προϋποθέσεις. Μια «τερατώδης καταιγίδα» που κάλυψε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα σε ένα σημείο που έφερε συνθήκες χιονοθύελλας σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι θερμοκρασίες έπεσαν στους μείον 50 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές και οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι και το πυκνό χιόνι συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν πραγματικά εφιαλτικές συνθήκες σε ορισμένες πόλεις. Για παράδειγμα, μας λένε ότι αυτό ήταν «Η πιο καταστροφική καταιγίδα στη μακρόχρονη ιστορία του Μπάφαλο»:

«Έπρεπε να στείλουμε εξειδικευμένα συνεργεία διάσωσης για να πάνε να πάρουν τους διασώστες», είπε ο Poloncarz στο CNN This Morning τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως ήταν η χειρότερη καταιγίδα που μπορούσε να θυμηθεί. "Ήταν απλά φρικτό και ήταν φρικτό για 24 ώρες στη σειρά».

«Έχουμε συνηθίσει να χιονίζει εδώ, μπορούμε να χειριστούμε το χιόνι», είπε. «Αλλά με τον άνεμο, τις εκτυφλωτικές όψεις –ήταν τελείως ασβεστωμένα– και το υπερβολικό κρύο, ήταν μερικές από τις χειρότερες συνθήκες που έχει δει ποτέ κάποιος από εμάς».

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει εκτεταμένες συγκρίσεις με τη διάσημη χιονοθύελλα του Μπάφαλο το 1977. Ο Poloncarz είπε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας για την τρέχουσα θύελλα «η αγριότερη… ήταν χειρότερη από τη χιονοθύελλα του '77». Και σε μια συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ χαρακτήρισε αυτή την καταιγίδα την «πιο καταστροφική καταιγίδα στη μακρόχρονη ιστορία του Μπάφαλο».


Το Buffalo είχε πολλές πραγματικά κακές καταιγίδες όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή όμως παίρνει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τοπικό ρεπορτάζ ειδήσεων, στο Buffalo έχει ήδη χιονίσει περίπου 4 πόδια και το χιόνι θα συνεχίσει να πέφτει μέχρι τα μέσα της ημέρας της Τρίτης:

Η χιονοθύελλα ξεκίνησε την Παρασκευή, ρίχνοντας σχεδόν 4 πόδια χιόνι στην περιοχή Μπάφαλο και καθιστώντας πολλούς δρόμους αδιάβατους.

Το χιόνι πέφτει ακόμα. Ορισμένα μέρη της κομητείας θα μπορούσαν να δουν άλλες 8 έως 12 ίντσες μέχρι τη 13:00 την Τρίτη.


Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Φυσικά χρησιμοποιώ πολύ αυτή τη φράση τον τελευταίο καιρό.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την καταιγίδα στην κομητεία Έρι και ο συνολικός εθνικός αριθμός των νεκρών από την καταιγίδα ανέρχεται σε 55.

Αλλά και οι δύο αυτοί αριθμοί αναπόφευκτα θα αυξηθούν πολύ γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν αμέτρητοι οδηγοί εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους σε αυτοκινητόδρομους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποιο μέρος του «μην οδηγείτε κατά τη διάρκεια αυτής της καταιγίδας» δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι;

Πολλοί άλλοι είναι χωρίς ρεύμα και σιγά σιγά παγώνουν καθώς βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στα σπίτια τους από κολοσσιαία βουνά χιονιού.

Εκείνοι που χρειάζονται διάσωση θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις προσευχές μας αυτή την στιγμή.

Δυστυχώς, φαίνεται πως κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο είδος μεγάλης φυσικής καταστροφής σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν ορδές λεηλατούντων έτοιμοι να την εκμεταλλευτούν.

Τη Δευτέρα, η αχαλίνωτη λεηλασία που μόλις είδαμε στο Μπάφαλο έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο:

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν θρασύδειλους κλέφτες να εκμεταλλεύονται το χάος, να τρέχουν πάνω από σωρούς χιονιού για να μπουν σε εγκαταλελειμμένες βιτρίνες - σαν ένα Dollar General όπου τα ράφια αναποδογυρίστηκαν και αντικείμενα σκορπίστηκαν στο έδαφος.

Οι κάτοικοι κινηματογράφησαν μερικούς από τους κλέφτες καθώς έμπαιναν στο κατάστημα και έφευγαν με χούφτες αντικείμενα όπως χαρτοπετσέτες και χαρτί υγείας, καθώς μια ξεδιάντροπη γυναίκα δημοσίευσε ακόμη και ένα Live στο Facebook όπου η ίδια και οι φίλοι της αρπάζουν αντικείμενα από το κατάστημα.

Άλλοι μαγνητοσκοπήθηκαν να βγάζουν τηλεοράσεις από τα καταστήματα και τα πλάνα ασφαλείας έπιασαν έναν άνδρα να σπάει το τζάμι μιας πόρτας καταστήματος ποτών, όπου φέρεται να έκλεψε αγαθά αξίας 500 δολαρίων.


Η Zero Hedge έχει δημοσιεύσει πολλά βίντεο από τη μοχθηρή λεηλασία και αυτά τα βίντεο είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πόσο χαμηλά έχουμε πέσει ως κοινωνία.

Όπως έχω πει τόσες φορές στο παρελθόν, ο λεπτός καπλαμάς του πολιτισμού από τον οποίο εξαρτόμαστε όλοι σε καθημερινή βάση εξαφανίζεται γρήγορα.

Εάν ξεσπάσει μια πραγματικά φρικτή μακροπρόθεσμη καταστροφή που θα προκαλέσει την καταστροφή του νόμου και της τάξης σε ευρεία βάση, θα μεταφερθούμε σε μια «κοινωνία του Mad Max» πολύ γρήγορα.

Μιλώντας για έγκλημα, κάποιος μόλις επιτέθηκε σε τέσσερις ακόμη ηλεκτρικούς υποσταθμούς στην πολιτεία της Ουάσιγκτον:

Χιλιάδες σπίτια έμειναν στο σκοτάδι μετά από βανδαλισμούς σε τέσσερις ηλεκτρικούς υποσταθμούς στη δυτική Ουάσιγκτον την ημέρα των Χριστουγέννων, δήλωσαν οι τοπικές αρχές την Κυριακή, προσθέτοντας ότι είναι άγνωστο εάν τα περιστατικά συνδέονται.

Οι επιθέσεις την Κυριακή διέκοψαν το ρεύμα σε περισσότερους από 14.000 πελάτες κοινής ωφελείας στη νότια κομητεία Πιρς, κοντά στην Τακόμα, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς.

Οι διαρρήξεις αναφέρθηκαν σε δύο υποσταθμούς που ανήκουν στην Tacoma Public Utilities και δύο στην Puget Sound Energy.


Σε προηγούμενο άρθρο, συζήτησα το γεγονός πως ο αριθμός αυτών των επιθέσεων έχει φτάσει σε υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών φέτος, και συμβαίνουν σε όλη τη χώρα.

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας θα πρέπει να αρχίσουν να προσλαμβάνουν 24ωρη ασφάλεια για τη φύλαξη του εξοπλισμού τους, γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.

Και αυτό θα σημαίνει ακόμη υψηλότερους λογαριασμούς κοινής ωφελείας για όλους μας.

Εύχομαι πραγματικά η κοινωνία μας να μη διαλύεται στις ραφές γύρω μας.

Αλλά εδώ βρισκόμαστε και η άρνηση της πραγματικότητας δεν πρόκειται να βελτιώσει τα πράγματα.

Γιατί λοιπόν η κοινωνία μας είναι σε τόσο κακή κατάσταση;

Και γιατί μας συμβαίνουν συνέχεια τόσα άσχημα πράγματα;

Το τέλος του έτους είναι συχνά μια περίοδος αυτοστοχασμού για τα άτομα, και θα πρέπει επίσης να είναι μια περίοδος αυτοστοχασμού για το έθνος μας ως σύνολο.

Γιατί αν παραμείνουμε στο μονοπάτι που βαδίζουμε αυτή τη στιγμή, ο πόνος που θα βιώσουμε τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ πιο σοβαρός από αυτό που έχουμε ήδη περάσει.

Οι καλές αποφάσεις οδηγούν σε καλές συνέπειες.

Και οι κακές αποφάσεις οδηγούν σε άσχημες συνέπειες.

Ξύπνα Αμερική, γιατί ο χρόνος φεύγει γρήγορα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail