Λαβρόφ: το ΝΑΤΟ επέστρεψε στην ατζέντα του Ψυχρού Πολέμου, οι Ρώσοι ανεπιθύμητοι στην Ευρώπη

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας την Πέμπτη ότι ο Οργανισμός Βορειοατλαντικής Συνθήκης έχει επιστρέψει στις προτεραιότητές του στον Ψυχρό Πόλεμο και πως οι Ρώσοι είναι ανεπιθύμητοι στην Ευρώπη.

Ο υπουργός είπε ότι η Μόσχα θυμάται πώς ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ όταν ο πρώτος γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Λόρδος Χάστινγκς Λάιονελ Ισμέι, «βρήκε μια φόρμουλα για να κρατήσει τους Ρώσους έξω από την Ευρώπη, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω».

"Αυτό που συμβαίνει τώρα σηματοδοτεί την επιστροφή του ΝΑΤΟ στις εννοιολογικές προτεραιότητες που αναπτύχθηκαν πριν από 73 χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει: οι Ρώσοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη, και οι Αμερικανοί έχουν ήδη υποτάξει ολόκληρη την Ευρώπη και δεν είναι μόνο η Γερμανία που έχει κρατηθεί κάτω, αλλά όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, η φιλοσοφία της κυριαρχίας και των μονομερών πλεονεκτημάτων δεν έχει πάει πουθενά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», είπε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός προέτρεψε να μην ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, το ΝΑΤΟ «δύσκολα θα μπορούσε να λάβει τα εύσημα έστω και για μια πραγματική ιστορία επιτυχίας».

"Φέρνει καταστροφή και δεινά. Έχω ήδη αναφέρει την επίθεση κατά της Συρίας, την επίθεση κατά της Λιβύης, την καταστροφή του λιβυκού κράτους", συνέχισε ο υπουργός. "Ενώ το 1991 το ΝΑΤΟ αποτελούνταν από 16 χώρες, τώρα υπάρχουν ήδη 30 από αυτές. Η Σουηδία και η Φινλανδία βρίσκονται στο κατώφλι της ένταξης. Η συμμαχία αναπτύσσει τις δυνάμεις της και τη στρατιωτική της υποδομή όλο και πιο κοντά στα σύνορά μας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail