Ο Στρατός της Ουκρανίας μειώθηκε σχεδόν κατά 50%;

Η Ursula von Der Leyen's έκανε το αδιανόητο σήμερα — είπε την αλήθεια. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που καταδίκαζε τη Ρωσία για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, σημείωσε παρεμπιπτόντως πως 100.000 Ουκρανοί «αξιωματικοί» (sic) έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του SMO (Special Military Operation).

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία δεν ήταν ευχαριστημένη:

Η Ουκρανία ανταπέδωσε τον ισχυρισμό του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι 100.000 στρατιώτες του Κιέβου έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρησιμοποίησε τον αριθμό σε ένα μήνυμα βίντεο, με αποτέλεσμα οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου να δηλώσουν πως ο αριθμός των νεκρών είναι «διαβαθμισμένες πληροφορίες». Το πλάνα της ομιλίας της έχει υποστεί επεξεργασία για να κοπεί η αναφορά.

https://www.newsweek.com/ukraine-russia-von-der-leyen-death-toll-1763553

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε βλακωδώς να το ανατρέψει σβήνοντας τον ισχυρισμό της von der Leyen από το διαδίκτυο. Αυτό το «μπρος - πίσω» απέτυχε. Αυτό εγείρει το ερώτημα - ποιος είναι καλύτερος Moon Walker; Η Φον ντερ Λάιεν ή ο Μάικλ Τζάκσον;

Ξέρω. Ο Μάικλ Τζάκσον φυσικά. Δεν πιστεύω ότι η φον ντερ Λάιεν είπε λάθος ούτε κατασκεύασε τον αριθμό. Αν ήταν πραγματικά ένα πραγματικό λάθος, το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να εκδώσει μια δήλωση για αυτό το σκοπό, π.χ. «Mea culpa, ήθελα να πω 10.000 όχι 100.000». Δεν το έκανε αυτό. Έκανε πως δεν είπε ποτέ αυτό που είπε.

Εάν ο αριθμός των 100.000 νεκρών είναι αληθής, τότε αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας — δηλαδή, σκοτωμένοι και τραυματίες — είναι περίπου 400.000. Με άλλα λόγια, η Ουκρανία έχει υποστεί σχεδόν 40% απώλειες από την έναρξη των μαχών. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, αυτός ο τύπος σύγχρονου πολέμου έβλεπε συνήθως 3 τραυματίες στρατιώτες για κάθε άνθρωπο που σκοτώθηκε. Χρησιμοποιώντας αυτή την αναλογία παίρνουμε τον αριθμό 400.000 για τα συνολικά θύματα.

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο, το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας για χερσαίες δυνάμεις ήταν 1.125.000:

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), η Ουκρανία έχει 196.600 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό.

Αυτό χωρίζεται σε 125.600 στρατιώτες εδάφους, 35.000 αεροπόρους και 15.000 ναυτικούς στρατιώτες.

Μπορεί επίσης να υπολογίζει σε 900.000 έφεδρους αν και, όπως δείχνουν πρόσφατες εικόνες πολιτών που κρατούν ξύλινα τουφέκια, δεν είναι απαραίτητα όλες αυτές οι δυνάμεις καλά εξοπλισμένες.

https://ukrainewar.info/russian-ukrainian-war-how-big-is-the-ukrainian-army-size-of-the-armed-forces-compared-to-russia-uk-usa-and-nato/

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία εξακολουθεί να ισχύει και οι έφεδροι έχουν κληθεί σε υπηρεσία. Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία έχει ξεπεράσει την κανονική ισχύ της εφεδρικής της δύναμης και αναγκάστηκε από ανάγκη να επιστρατεύσει μεσήλικες άνδρες. Αυτές είναι οι δυνάμεις «εδαφικής άμυνας».

Είναι αξιόπιστος ο αριθμός των 100.000 θανάτων; Ναί. Αν σκεφτείτε ότι 275 ημέρες έχουν περάσει από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022, πρέπει να υπάρχουν κατά μέσο όρο 364 KIA για να φτάσετε τον αριθμό των 100.000 νεκρών. Εάν έχετε παρακολουθήσει τις καθημερινές ενημερώσεις του Ρωσικού MOD, θα συνειδητοποιούσατε ότι πρόκειται για έναν ακριβή αριθμό. Ακολουθεί η σημερινή αναφορά, η οποία αναφέρει περίπου 190 KIA:

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών από τα ρωσικά στρατεύματα, κοντά στο Belogorovka και το Pershe Travnya. . . Μέχρι και 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί , 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 3 αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού και 6 μηχανοκίνητα οχήματα έχουν εξαλειφθεί.

Στην κατεύθυνση Kupyansk. . . Η επιχείρηση της δύναμης πυρός είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει και να οδηγήσει τον εχθρό πίσω στις αρχικές θέσεις. Έως και 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί, 10 άρματα μάχης, 1 μαχητικό όχημα πεζικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1 αυτοκινούμενη μονάδα πυροβολικού και 1 μηχανοκίνητο όχημα έχουν εξαλειφθεί.

Στην κατεύθυνση του Krasniy Liman, τρεις ομάδες τακτικών εταιρειών AFU, ενισχυμένες με άρματα μάχης, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις προς Ploshchanka, Chervonopopovka και Zhytlovka (Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk). . . Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, οι απώλειες του εχθρού προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε πάνω από 40 Ουκρανούς στρατιωτικούς, 1 άρμα μάχης, 4 οχήματα μάχης πεζικού και 1 όχημα πυρομαχικών.

Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, τρεις ομάδες τακτικών εταιρειών AFU προσπάθησαν να αντεπιτεθούν σε ρωσικές θέσεις κοντά στη Novomikhaylovka, Novodonetskoye και Novosyolka (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ). Οι αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν ως αποτέλεσμα πυροβολισμών και ενεργών ενεργειών από ρωσικές μονάδες. . . Περισσότεροι από 50 Ουκρανοί στρατιώτες, 2 οχήματα μάχης πεζικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1 MT-LB, 1 τεθωρακισμένο όχημα και 4 μηχανοκίνητα οχήματα έχουν εξαλειφθεί.

Όπως έχω συζητήσει προηγουμένως, η τρέχουσα στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας δεν ακολουθεί τις τακτικές που χρησιμοποίησαν οι Σοβιετικοί στρατηγοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (δηλαδή, μαζικές επιθέσεις στρατευμάτων). Η Ρωσία βασίστηκε κυρίως σε μαζικές επιθέσεις πυροβολικού και ρουκετών / πυραύλων πριν ξεκινήσει μια χερσαία επίθεση. Ο ρυθμός των ρωσικών πυρών πυροβολικού δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε δει στην ιστορία. Το πιο σημαντικό, η ακρίβεια του πυροβολικού ενισχύεται με τη χρήση drones και δορυφόρων για τη ρύθμιση των πυρών, με ενημερωμένες συντεταγμένες που αναμεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στις μονάδες πυροβολικού.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στις φρικτές απώλειες της Ουκρανίας είναι η έλλειψη αεροπορικής ισχύος και αποτελεσματικών συστημάτων αεράμυνας για την αντιμετώπιση των ρωσικών μπαταριών. Εάν τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε μια ρωσική σταθερή θέση, η κίνησή τους με τα πόδια ή με όχημα είναι απροστάτευτη και ευάλωτη στο ρωσικό πυροβολικό ή στις εναέριες μονάδες μάχης.

Φαίνεται ότι ορισμένοι δυτικοί αναλυτές που προηγουμένως είχαν ρίξει τις ρωσικές τακτικές, αρχίζουν επιτέλους να συνειδητοποιούν πως η Ρωσία είναι σοβαρή για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας μέσω μεθοδικών, σκληρών τακτικών. Θα έρθει ένα σημείο που η Ουκρανία θα ξεμείνει από άνδρες και δε θα μπορεί να παράσχει μια μάχιμη αποτελεσματική δύναμη. Φαίνεται ότι αυτή η μέρα πλησιάζει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail