Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει σχεδόν 400 συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εξαλείψει περίπου 400 ουκρανικά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Συνολικά, οι ακόλουθοι στόχοι έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: 352 πολεμικά αεροσκάφη, 192 ελικόπτερα, 2.719 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 399 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 7.222 άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα οχήματα μάχης, 936 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 3.704 πυροβόλα και όλμους πεδίου, καθώς και 7.737 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα», είπε ο εκπρόσωπος.

«Στην περιοχή Krasny Liman, τα πλήγματα από αεροσκάφη και πυροβολικό της ρωσικής αεροπορίας του στρατού στις θέσεις της 111ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Torskoye και της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας κοντά στο Terny στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ εξολόθρευσαν περισσότερους από 40 Ουκρανούς στρατιώτες, τρεις θωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε ο Konashenkov.

«Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν αεροσκάφος Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του οικισμού Kamyshevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Επιπλέον, ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8 καταρρίφθηκαν σε περιοχές κοντά τους οικισμούς Selidovo και Gruzskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail