WSJ: Οι δηλώσεις του Πενταγώνου για την Ουκρανία τρόμαξαν την Ουάσιγκτον

Freepen.gr - Η δήλωση του προέδρου της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Mark Milley, για το ενδεχόμενο διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αμφισβήτησε την επίσημη θέση της Ουάσιγκτον, γράφει η Wall Street Journal.

Νωρίτερα, ο στρατηγός δήλωσε την αδυναμία της νίκης της Ουκρανίας, επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ερχόμενος χειμώνας ανοίγει μια ευκαιρία για έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, με τη σειρά του, σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός "δε θα δεχτεί καμία διαπραγμάτευση" εάν η Μόσχα δεν εγκαταλείψει "όλα τα κατεχόμενα εδάφη".

"Τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ο κίνδυνος μιας τέλειας πολιτικο-στρατιωτικής καταιγίδας. <…> Τα στρατηγικά ένστικτα του στρατηγού Milley είναι τόσο αμυδρά όσο και λαμπερές οι πολιτικές του φιλοδοξίες", αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Milley, ως έμπειρος πολιτικός, έχει «μοναδικά ευρεία επιρροή» και η πρόσφατη τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες να μετακινούν τους συνταξιούχους στρατιωτικούς στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης θα φέρει στην εξουσία ακόμη περισσότερους ανθρώπους των οποίων οι απόψεις θα είναι αντίθετες στη θέση του Λευκού Οίκου και της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail