Εμείς τη φυλάμε με την πυροβολαρχία Patriot αλλά η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να καταθέσει 5 δις δολάρια στην Τουρκία

Αdem ALΤΑN / ΑFΡ
Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία συζητούν το ενδεχόμενο το Ριάντ να κάνει κατάθεση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας την Τρίτη.

«Είμαστε σε τελική συζήτηση για να κάνουμε μια κατάθεση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της [Τουρκίας]», είπε ο εκπρόσωπος σε απάντηση μέσω email σε ερώτημα του Reuters.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει. Τούρκος αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα είπε πως οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο με τη Σαουδική Αραβία για μια συμφωνία ανταλλαγής [swap].

Η οικονομία της Τουρκίας έχει πιεστεί σοβαρά από την πτώση της λίρας και τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό άνω του 85%, και ένα swap θα μπορούσε να ενισχύσει τα μειωμένα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας.

Οι αναλυτές λένε ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συγκεντρώσει αναγκαία υποστήριξη πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail