Η Τουρκία αναπτύσσει drones για εναέρια μάχη με διδάγματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας

(Al Hurra)

Η τουρκική εταιρεία κατασκευής drone «Baykar» σχεδιάζει να εξοπλίσει το διάσημο drone της «Bayraktar» με πυραύλους αέρος-αέρος «για να αντιμετωπίσει την απειλή των «όπλων περιαγωγής» στην Ουκρανία καθώς και κατά των ελικοπτέρων, αναφέρει η εφημερίδα «Daily Sabah» σε κοινό ρεπορτάζ με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Από: echedoros-a.gr

Ο Χαλούκ Μπαϊκάρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει «σύντομα» τα drones της να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν drones «καμικάζι» στην Ουκρανία, όπως τα ιρανικά drones που χρησιμοποιεί η Ρωσία που έχουν επιτεθεί σε ζωτικές τοποθεσίες υποδομής.

«Σύντομα τα αεροσκάφη μας Bayraktar TB2 και Akıncı θα έχουν πυραύλους αέρος-αέρος, όχι μόνο για να καταρρίπτουν drones αυτοκτονίας, αλλά και άλλα εχθρικά αεροσκάφη. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε τις δοκιμές μας», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια έκθεσης στρατιωτικών προϊόντων στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «SAHA», υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ «του κολοσσού της τουρκικής πυραυλικής βιομηχανίας Roketsan και της Baykar για την ενσωμάτωση του πυραύλου αεράμυνας Sungur για την καταπολέμηση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων».

Ο πύραυλος Sungur είναι τοποθετημένος σε αεροσκάφος και υποτίθεται ότι επιχειρεί εναντίον «κινούμενων στόχων όπως ελικόπτερα και drones».

Ο Μουράτ Ακιντζί, Διευθύνων Σύμβουλος της Roketsan, δήλωσε στην έκθεση ότι η χρήση του (του πυραύλου) σε UAV ως πύραυλος αέρος-αέρος θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η χρήση των UAV Bayraktar που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος θα είναι «για την εξάλειψη απειλών χαμηλού κόστους όπως επιθετικά ελικόπτερα και drones αυτοκτονίας, σε σύγκριση με τη χρήση άλλων πυραύλων αέρος-αέρος υψηλού κόστους ( που εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη)».

Η Ουκρανία προσπαθεί επί του παρόντος να αναχαιτίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί η Ρωσία, αλλά η χρήση drones εξοπλισμένων με πυραύλους αέρος-αέρος «θα είναι μια οικονομική αποδοτική λύση για αυτήν», σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Τα UAV Καμικάζι είναι αργά, θορυβώδη και πετούν σε χαμηλά υψόμετρα, καθιστώντας τα εύκολους στόχους», είπε ο Μπαϊρακτάρ.

«Η τουρκική εταιρεία προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας με το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής στην Ουκρανία εντός ενός έτους», πρόσθεσε.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι συζητούσε με την Τουρκία το ενδεχόμενο παραγωγής του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar εντός της Ουκρανίας.

Ο Αντρίι Γέρμακ, διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Baykar στην Τουρκία και συνάντησε τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, διευθύνοντα σύμβουλο της Baykar, και τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι συζήτησε μαζί τους «τρέχοντα και μελλοντικά έργα συνεργασίας, ειδικά όσον αφορά την παραγωγή drones στην Ουκρανία».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα του «συνεχίζει να ενισχύει την αμυντική της ικανότητα σε στενή συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους».

--

The Hellenic Information Team
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail