Λήφθηκε η απόφαση για το Κίεβο: Θα καταστραφεί για να μην το πάρουν οι Ρώσοι;

Οι κάτοικοι του Κιέβου δε θέλουν πλέον να ποζάρουν στους φωτογράφους με φόντο τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Πρέπει να σταθούν σε ουρές για νερό και σύντομα θα σκάβουν βόθρους στις αυλές τους.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Πολλά σπίτια στο Κίεβο θα μετατραπούν σύντομα σε άψυχα πηγάδια βουλωμένα με σκουπίδια και περιττώματα, εκτός εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι αποφασίσει να κατέβει στη γη.

Το 40% των συστημάτων διανομής της Ουκρανίας καταστράφηκε

Στις 31 Οκτωβρίου, η Ρωσία απάντησε στην τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη και κατέστρεψε το μετασχηματιστή του υποσταθμού 750 kV του Κιέβου που παρείχε ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 350.000 διαμερίσματα στην ουκρανική πρωτεύουσα. Το Κίεβο ζει τώρα χωρίς ηλεκτρισμό και νερό. Τα δίκτυα διανομής των υδροηλεκτρικών σταθμών Dnieper, Dnestrovsk, Kaniv και Kremenchug υπέστησαν επίσης ζημιές σπό τις επιθέσεις.

Νωρίτερα, από τις 10 Οκτωβρίου, υποσταθμοί θερμικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επίθεση και καταστράφηκαν.

Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία απενεργοποίησε έως και το 40 τοις εκατό της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.

Η αποκατάσταση του κατεστραμμένου εξοπλισμού είναι δαπανηρή και άσκοπη

Τα προβλήματα στην ενεργειακή βιομηχανία της Ουκρανίας θα είναι μόνο χιονοστιβάδες λόγω της ανισορροπίας του ενεργειακού συστήματος.

Οι εκπρόσωποι της DTEK της Ουκρανίας (ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής της ενεργειακής βιομηχανίας, που ανήκει στον Rinat Akhmetov) είπαν ότι εξαντλούνται οι πόροι για επισκευές — υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού και ανταλλακτικών.

«Είναι πιθανό η Ρωσία να σχεδιάζει να σπάσει το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα σε ξεχωριστά "νησιά", γεγονός που θα μειώσει σημαντικά την ανθεκτικότητά του. Ο χρόνος για εργασίες αποκατάστασης θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε εκπρόσωπος της DTEK, αναφέρει το Strana .

Δεν έχει νόημα να αποκαταστήσετε τον ακριβό εξοπλισμό στο πλαίσιο νέων επιθέσεων που μπορεί να συμβούν.

Οι Ουκρανοί χρειάζονται το καθεστώς Ζελένσκι να παραδοθεί αμέσως

Ο Oleksiy Kuleba, επικεφαλής της περιφέρειας του Κιέβου, δήλωσε ότι η περιοχή μπορεί να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου Vitali Klitschko, δε θα υπάρχει καθόλου παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και θερμότητας «στη χειρότερη περίπτωση».

Τα συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και θέρμανσης θα σταματήσουν να λειτουργούν στις πόλεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν δεν συντηρηθούν σωστά, οι σωλήνες νερού μπορεί να παγώσουν και να σκάσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Οι πολυώροφες πολυκατοικίες θα αντιμετωπίσουν πραγματικό χάος. Τα ανενεργά συστήματα αποχέτευσης θα μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες και αφόρητη δυσοσμία. Ως αποτέλεσμα, τα διαμερίσματα που δεν θερμαίνονται θα προκαλέσουν αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.

Ο Klitschko ανακοίνωσε πως δημιουργήθηκαν σημεία θέρμανσης, είχαν γίνει προμήθειες νερού, βασικών τροφίμων και ειδών, αλλά θα ήταν προβληματικό για ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άρρωστοι) να κατέβουν και να ζεσταθούν.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συνεχίζει να επιμένει στις προμήθειες δυτικών όπλων. Δεν σκέφτεται πώς να έρθει σε ειρήνη εδώ και τώρα για να αποφύγει τη ζοφερή χειμερινή πρόβλεψη.

Η άμεση παράδοσή του θα έσωζε πολλές ζωές, αλλά οι ενέργειες του Ζελένσκι δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ζωής της Ουκρανίας σήμερα.

Η Δύση δε θα βοηθήσει τον Ζελένσκι να δημιουργήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό

Ούτε η αντίδραση της Δύσης φαίνεται να είναι επαρκής. Έχοντας επισκεφθεί το Κίεβο, η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson είπε πως η Ευρώπη θα είναι σε θέση να αντισταθμίσει την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία. Αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό σε παραμεθόριες πόλεις, αλλά δε θα υπάρξει ροή ενέργειας εντός της Ουκρανίας, επειδή τα δίκτυα έχουν καταστραφεί.

Η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Κάρεν Ντόνφριντ έκανε όχι λιγότερο περίεργες δηλώσεις. Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε πως η Ντόνφριντ θα μιλήσει με ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών στο Κίεβο για το πώς να συνεχίσει να βοηθά τον ουκρανικό λαό να επιτύχει τις φιλοδοξίες του και να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της χώρας.

Η Δύση δε θέλει να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα των ρωσικών επιθέσεων στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας δεν μπορεί να λυθεί σε διπλωματικό επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, ειπώθηκε ότι ο ενεργειακός τομέας της Ουκρανίας θα μπορούσε να αντέξει για 30-40 ημέρες. Στη συνέχεια, το ενοποιημένο σύστημα τροφοδοσίας θα διακοπεί αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι εναλλασσόμενες διακοπές ρεύματος δεν θα βοηθήσουν και θα πρέπει να εκκενωθεί ο πληθυσμός. Το ερώτημα είναι πού και ποιος θα το πληρώσει;

Εάν η Ρωσία χτυπήσει τα δίκτυα διανομής των πυρηνικών σταθμών (NPP Rivne και Khmelnytsky), η Ουκρανία θα απενεργοποιηθεί οριστικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail