Την "πάτησαν" οι "πληρώνω, πληρώνω..."

Οι "ηλίθιοι" του "πληρώνω, πληρώνω" θα ρυθμίσουν με φόρους τους τα δάνεια που "κοκκινίζουν" και των μπαταχτσήδων του "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω". 

Από: capital.gr - Του Γιώργου Κράλογλου

Εάν δεν είναι έτσι, ποιος ο λόγος του έντονου προβληματισμού του οικονομικού επιτελείου να κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό… το πώς θα εξελιχθεί η επανάληψη επιδοτήσεων δόσεων των δανείων που πάνε να κοκκινίσουν και να γίνουν μπούμερανγκ στα πιθανά θετικά της οικονομίας μας για το 2023.

Ποιος ο λόγος που ακούμε πλαγίως… ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις σε δανειολήπτες (από τον φόβο να ξεσπάσει νέα δανειακή μπόρα και μέσα στον επόμενο χρόνο), αλλά δεν μαθαίνουμε κάτι ξεκάθαρο για τις ρυθμίσεις αυτές.

Οι ειδήσεις για ρυθμίσεις που αναμένονται ("Στήριξη σε δανειολήπτες θέλει η κυβέρνηση") λένε ότι "...ο πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι αν αρχίσουν από τώρα να διαρρέουν σχέδια, τότε θα προκύψουν νέα κόκκινα δάνεια, αφού γνωρίζοντας κάποιοι ότι έρχεται επιδότηση δόσης, θα σταματούσαν από τώρα να εξυπηρετούν τις οφειλές τους.

Ο δεύτερος, εξίσου αυτονόητος λόγος, είναι ότι είναι δύσκολο από τώρα να οριστικοποιηθεί το ποσό που θα διατεθεί, καθώς αυτήν τη φορά τα χρήματα δεν θα προέρχονται από δάνεια (όπως την εποχή του κορονοϊού) αλλά από δημοσιονομικό χώρο "που θα προκύψει".

Να μη σταθούμε καθόλου στον πρώτο λόγο, δηλαδή στο πάγωμα της καταβολής δόσεων, αφού η τακτική της "καραμπίνας" είναι γνωστή στον τόπο μας και αποτελεί την πρώτη μεγάλη αρχή στη "στρατηγική" των "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω".

Ειδικά, όταν έχουμε μπροστά μας ένα γεμάτο 6μηνο προεκλογικής περιόδου, καθώς στο Ελλαδιστάν είναι "θεσμός" τα προεκλογικά χαρίσματα και οι διορισμοί στο κράτος. Για να είμαστε ακριβέστεροι θα πρέπει να μιλάμε για χορό του τσάμπα και των διορισμών…

Να σταθούμε όμως στον δεύτερο λόγο.

Στη μεγάλη αλήθεια (που είναι αδύνατον να διαψευσθεί) ότι τις επιδοτήσεις των δανείων και τα χαρίσματα στους δανειολήπτες (ειδικά τους αγρότες -ακόμη και του Κολωνακίου-) θα τα δώσουν από τη τσέπη τους με φόρους οι "πληρώνω, πληρώνω".

Και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα πολλά ερωτήματα.

Ερωτήματα που πρέπει να τεθούν ακόμη και αν είναι σε βάρος συνεπών ομάδων, μη εκπαιδευμένων (ακόμη...) από τους "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", που όντως ατύχησαν στους υπολογισμούς τους για τη δανειοδότηση και τώρα τους είναι αδύνατον να τα βγάλουν πέρα.

Ανθρώπινο ερώτημα: Οι "πληρώνω, πληρώνω", που κατάφεραν να βάλουν στην πάντα κάποιες οικονομίες και τις έχουν καταθέσει στις Τράπεζες, δεν παίρνουν τόκους ούτε για τα εισιτήριά τους να πάνε να κάνουν μια ανάληψη... Αντί λοιπόν να δουν την κυβέρνηση τους να πιέζει τις Τράπεζες να σταματήσουν να δίνουν τόκους της ντροπής… (πιέσεις όμως όχι στα λόγια, στις ευχές και στον αέρα...), ακούν ότι θα κληθούν στη κλοπή των φόρων τους, για να κάνει το Ελλαδιστάν επιδοματική πολιτική. Είναι σωστό αυτό;

Ουσίας ερώτημα: Έχουμε σκεφθεί ότι με τις λεγόμενες (στα χαρτιά και στα πολιτικά λόγια…) ρυθμίσεις των δανείων που κοκκινίζουν, αλλά θέλουμε να το αποφύγουμε και επεκτείνουμε τα κρατικά χαρτζιλίκια και στις δανειοδοτήσεις, μπαίνουμε για τα καλά (στο προεκλογικό 2023) σε παιχνίδι κολοκυθιάς μεταξύ των κομμάτων εξουσίας για το ποιο κόμμα δίνει τα περισσότερα σε επιδοτήσεις ιδιωτικών δανείων; Βεβαίως από την τσέπη των "ηλιθίων" του "πληρώνω, πληρώνω";

Ερώτημα κοινής λογικής: Όταν σε μια κοινωνία η μαύρη οικονομία, το λαθρεμπόριο, η αδήλωτη εργασία και τα μαύρα, σε συνδυασμό με τα κρατικά χαρτζιλίκια, χρηματοδοτούν ως και 70% την άσπρη οικονομία (όπως εμείς πιστεύουμε), πώς γίνεται να μη στεριώσουν επαγγελματίες μπαταχτσήδες, φοροφυγάδες και σπεκουλαδόροι ευκαιριών της δήθεν κοινωνικής πολιτικής του ψευτοσοσιαλισμού μας; Υπάρχουν απαντήσεις; 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail