Η εμβληματική σοβιετική μάρκα αυτοκινήτων επιστρέφει

Sputnik / Ramil Sitdikov
Freepen.gr - Η Ρωσία ξεκίνησε ξανά την παραγωγή μιας ενημερωμένης έκδοσης της εμβληματικής σοβιετικής μάρκας αυτοκινήτων, Moskvich, σε πρώην εργοστάσιο της Renault στη Μόσχα την Τετάρτη.

Είναι η πρώτη φορά σε πάνω από δύο δεκαετίες που η μάρκα παράγεται στο ανανεωμένο εργοστάσιο αυτοκινήτων Moskvich Moscow. Μαζί με τον νέο συνεργάτη, την Kamaz, ο κατασκευαστής έχει θέσει στόχο την παραγωγή 100.000 οχημάτων ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα πρώτα 600 αυτοκίνητα αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής τον Δεκέμβριο και, σύμφωνα με την Kamaz, τα 200 από αυτά θα είναι ηλεκτρικά. Τα νέα μοντέλα θα είναι τελείως διαφορετικά από τα αυθεντικά Moskvich και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν κινέζικο σχέδιο.

Το εργοστάσιο στη Μόσχα, το οποίο ιδρύθηκε το 1930, ήταν ο αρχικός παραγωγός αυτοκινήτων Moskvich στη σοβιετική εποχή. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​Renault αγόρασε το εργοστάσιο και η γραμμή Moskvich σταμάτησε. Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε το εργοστάσιο στις αρχές της Μόσχας εν μέσω της εξόδου της εταιρείας από τη Ρωσία λόγω κυρώσεων. Λίγο αργότερα, το όνομα του εργοστασίου άλλαξε ξανά σε Moskvich.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail