«Ανησυχία» Τούρκου αντιπροέδρου για τον εξοπλισμό της Κύπρου

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι προέβη σε δηλώσεις εκφράζοντας την ανησυχία του για τον εξοπλισμό της Κύπρου, όπως σημειώνει η Haber Turk.

Από: echedoros-a.gr

Επεσήμανε ότι υπάρχουν δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος στο νησί, σχετικά με το εμπάργκο και τον αφοπλισμό του νησιού και δήλωσε ότι ο εξοπλισμός στην περιοχή δεν θα ωφελήσει κανέναν.

Οι δηλώσεις του Οκτάι έγιναν σε ειδική ζωντανή μετάδοση, όπως αναφέρεται,  που παρουσίασε ο Αζίζ Καρααρίζ στο Bayrak Radio Television (BRT) στην Κατεχόμενη Κύπρο, όπου ήρθε για να παρακολουθήσει κάποιες επαφές και εγκαίνια.

Στην αρχή της εκπομπής, ο Οκτάι μετέφερε τους χαιρετισμούς του τουρκικού λαού και του προέδρου Ερντογάν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι ο εγγυητής των Τουρκοκυπρίων:

«Έχουμε δώσει την εγγύηση αυτής της ασφάλειας μέχρι τέλους χωρίς να αποφύγουμε τίποτα απαραίτητο. Έχουμε ήδη δώσει και κάνουμε ό,τι χρειάζεται και θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, ότι τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ότι το τουρκικό έθνος δεν θα κάνει δουλειές με απειλές.

Ο Οκτάι είπε χαρακτηριστικά:

«Εννοώ ότι αν θέλουν να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά σε ορισμένα θέματα, μπορούν να μας απειλήσουν. Αυτό θα αυξήσει την αποφασιστικότητά μας Και να αυξήσουμε την αποφασιστικότητά μας. Έτσι, και εδώ, τέτοιοι αγώνες εξοπλισμών είναι ευθύνη της Τουρκίας να υποστηρίξει την ΤΔΒΚ (Κατεχόμενη Κύπρο) , είναι τελείως ανοιχτό  αυτό εδώ. Δεν διστάζουμε. Όπου και να πάει δεν διστάζουμε. Όταν πρόκειται για την πατρίδα μας δεν διστάζουμε σε τίποτα. Δεν φοβόμαστε γι' αυτό και το κράτος και η κυβέρνηση του η Δημοκρατία της Τουρκίας κάνει ό,τι χρειάζεται. Δεν πρόκειται μόνο για λόγια».

«Δεν θα αφήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας απειλούν»

Υπογραμμίζοντας ότι οι διεθνείς παράγοντες, ιδίως οι ΗΠΑ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό και να δουν ότι θα ήταν προς όφελος και των δύο κοινωνιών και του κράτους το νησί να είναι άοπλο και όχι ένοπλο, ο Οκτάι είπε ότι επιθυμούν τα εν λόγω κράτη να καθορίσουν αναλόγως τις πολιτικές τους.

Τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποτελέσουν απειλή που θα επηρεάσει άμεσα την ασφάλεια.

 «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παιχτεί κανένα παιχνίδι στην περιοχή σε βάρος μας», δήλωσε.

 
«Δεν περιμένουμε τίποτε από τον ΟΗΕ»

Επανέλαβε ότι η πρόταση λύσης στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) για την Κύπρο είναι μια λύση δύο κρατών με κυρίαρχο ισότιμο καθεστώς από εδώ και πέρα ​​και ότι καμία άλλη πρόταση δεν σημαίνει λύση για αυτούς, ο Οκτάι πρόσθεσε ότι δεν περιμένουν πλέον τίποτα από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) σχετικά με λύση στο Κυπριακό.

Σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη σε κάθε τομέα στην Τουρκία θα αντικατοπτρίζεται και στην ΤΔΒΚ (Κατεχόμενη Κύπρο), ο Οκτάι είπε ότι θα στηρίξουν τους Τουρκοκύπριους σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα στον τουρισμό και τη γεωργία με διάφορα έργα.

haberturk.com, brtk.net,

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail