Συντάξεις πείνας για τους αυτοαπασχολούμενους…

-Πώς θα ζήσουν; Ψίχουλα θα τρώνε;

Εκεί καταντήσαμε, κύριοι του Μαξίμου; Με τρεις κι εξήντα θα ζουν οι συνταξιούχοι; Στα όρια της πείνας θα οδηγηθούν με τις πενταροδεκάρες της σύνταξης που θα πάρουν οι αυτοαπασχολούμενοι που θα επιμείνουν να πληρώνουν την ελάχιστη επιτρεπτή ασφαλιστική εισφορά καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Στις περιπτώσεις που η μηνιαία σύνταξη μπορεί να είναι ακόμα και κάτω από 600 ευρώ, ιδίως αν τα χρόνια ασφάλισης είναι περιορισμένα, πώς θα ζει η οικογένεια;

Θα βγαίνει στη ζητιανιά; Τόσο καλά τα έχουν καταφέρει οι κυβερνώντες;

Η συζήτηση για το ύψος των συντάξεων των αυτοαπασχολουμένων ανοίγει και πάλι λόγω της επικείμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τον πληθωρισμό.

Και πάνω από 1.300.000 αυτοαπασχολούμενοι θα βγουν, με το δίκιο τους, στον δρόμο, από τη στιγμή που παρά τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές η σύνταξή τους δεν θα φτάνει ούτε για τα άκρως απαραίτητα.

Από: Το Παρόν

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail