Στη Γαλλία προειδοποίησαν για πιθανές διακοπές ρεύματος

analogicus / pixabay
Freepen.gr - Η Γαλλία κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μια έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας για αρκετές ημέρες αυτόν τον χειμώνα ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης από το συνηθισμένο διαθεσιμότητας πυρηνικών σταθμών, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg, επικαλούμενο τον διαχειριστή δικτύου της χώρας.

Σύμφωνα με την Electricite de France (EDF), οι επισκευές και η συντήρηση σχεδόν των μισών πυρηνικών σταθμών της ενδέχεται να μετατρέψουν τη χώρα, έναν παραδοσιακό εξαγωγέα ενέργειας, σε εισαγωγέα φέτος. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι Γάλλοι πελάτες θα έπρεπε να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο στους γείτονές τους, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη τελευταία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια για να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος. Σε περίπτωση πιθανής έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου RTE θα θέσει κόκκινο συναγερμό «Ecowatt» τρεις ημέρες νωρίτερα, απαιτώντας μειωμένη κατανάλωση.

«Παραμένουμε σε μια κατάσταση ιδιαίτερης επαγρύπνησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RTE Xavier Piechaczyk, σύμφωνα με το Bloomberg. «Αν κάνει ζέστη, δε θα ακούσετε για κόκκινο Ecowatt. Εάν κάνει πολύ κρύο, θα ακούσετε πολλά από αυτά, και αν βρισκόμαστε σε έναν μέσο, ​​διάμεσο, κανονικό χειμώνα, θα είναι μερικές μονάδες κόκκινου Ecowatt», εξήγησε.

Η Γαλλία, η οποία παράγει περίπου το 70% της ηλεκτρικής της ενέργειας από 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες, που λειτουργούν όλοι από την EDF, είχε μόλις 31 από αυτούς online το πρωί της Δευτέρας. Η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως στοχεύει να έχει περισσότερες από 40 μονάδες σε λειτουργία το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail