Αμερικανός ναύαρχος χαρακτήρισε τη σύγκρουση στην Ουκρανία απλώς προθέρμανση

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Ο ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ Τσαρλς Ρίτσαρντ χαρακτήρισε την ουκρανική κρίση «απλώς μια προθέρμανση». Τα λόγια του αναφέρονται από τη Wall Street Journal.

"Η σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε την εξασθενημένη δύναμη της αμερικανικής στρατιωτικής αποτροπής. Γεγονός που πολύ λίγοι από τους ηγέτες μας φαίνονται πρόθυμοι να παραδεχτούν δημόσια", είπε ο ναύαρχος.

Πιστεύει ότι η ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να αντισταθούν στην Κίνα μπορεί να συγκριθεί με ένα πλοίο που βυθίζεται αργά.

«Βυθίζεται σιγά σιγά, αλλά βυθίζεται επειδή αυτοί (Πεκίνο) εφαρμόζουν τις δυνατότητές τους πιο γρήγορα από εμάς», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντ.

Κατά τη γνώμη του, η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός PVW οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την υπερηχητική κούρσα από την Κίνα και τη Ρωσία, και αυτό αξίζει να ακουσθεί στο Κογκρέσο.

«Ξέραμε πώς να κινούμαστε γρήγορα, αλλά έχουμε χάσει αυτή την τέχνη», δήλωσε ο ναύαρχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail