Συνελήφθη αλλοδαπός για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 4-11-2022 στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές και βία κατά υπαλλήλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έτερος 32χρονος αλλοδαπός, συναυτουργός των ανωτέρω πράξεων.

Λίγο πριν τη σύλληψη, οι ανωτέρω, αφού διέρρηξαν κεντρική είσοδο πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους, αποπειράθηκαν να ανέλθουν μέσω του ανελκυστήρα για αναζήτηση του υποψήφιου προς διάρρηξη διαμερίσματος, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις. Μετά από σθεναρή αντίσταση, επετεύχθη η ακινητοποίηση του 43χρονου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω δραστηριοποιούνταν σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών με συγκεκριμένη μεθοδολογία στην περιοχή των Αμπελοκήπων και του Παγκρατίου, τουλάχιστον από το μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στις ανωτέρω περιοχές και περιεργάζονταν τις πολυκατοικίες. Αφού στοχοποιούσαν την κατάλληλη για το σκοπό αυτό, προέβαιναν σε διάρρηξη της κεντρικής εισόδου, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό της.

Στη συνέχεια, αναζητούσαν στους ορόφους το διαμέρισμα που θα εξυπηρετούσε τη γρήγορη και αποτελεσματική διάρρηξη βάσει των τεχνικών γνώσεων που διέθεταν. Μόλις αποκτούσαν πρόσβαση, αφαιρούσαν κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους συνιστούσε η ικανότητα να μην αφήνουν ίχνη παραβίασης στις θύρες των οικιών, ενώ φρόντιζαν να καλύπτουν τα «ματάκια» των θυρών, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί από έτερους ενοίκους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον (2) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων συνεχίζεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail