Ο Ζελένσκι ζητά την επιστροφή της Κριμαίας με μη στρατιωτικά μέσα - "Ξέχασέ το!" απαντά το Κρεμλίνο

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του στους Financial Times δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εξετάσει επιλογές που προβλέπουν την επιστροφή της Κριμαίας με μη στρατιωτικά μέσα.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, καταλαβαίνει πόσο προβληματισμένοι είναι όλοι από την κατάσταση γύρω από τη χερσόνησο.

«Εάν κάποιος μας προσφέρει έναν τρόπο που θα βοηθήσει στην επιστροφή της Κριμαίας στη χώρα με μη στρατιωτικά μέσα, τότε θα είμαι μόνο υπέρ αυτού. Εάν μια πιθανή λύση δεν προβλέπει το γεγονός ότι όλος ο ρωσικός στρατός θα εγκαταλείψει το έδαφος της Κριμαίας, τότε δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο σε αυτό» είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι μίλησε επίσης για πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Κατά τη γνώμη του, θα παγώσουν τη σύγκρουση. «Είναι θέμα χρόνου να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες», πρόσθεσε.

Η Μόσχα βλέπει τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι σχετικά με την επιθυμία του Κιέβου να ανακαταλάβει την Κριμαία «με μη στρατιωτικά μέσα» ως συζήτηση για την αποξένωση ρωσικών εδαφών, κάτι που δεν συζητείται, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στα ΜΜΕ την Παρασκευή.

"Για εμάς, αυτό δεν είναι παρά μια συζήτηση για την αποξένωση ενός εδάφους από τη Ρωσία. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη κατανόηση εδώ. Αυτό αποκλείεται", είπε ο Πεσκόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ζελένσκι.

«Τέτοιες εικασίες δείχνουν για άλλη μια φορά την απροθυμία, την απροθυμία και την αδυναμία της ουκρανικής πλευράς να είναι έτοιμη να επιλύσει το πρόβλημα με μη στρατιωτικές μεθόδους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail