Στα πρόθυρα της χειρότερης κρίσης αστέγων σε ολόκληρη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Homeless Tents In Portland-Photo by Graywalls
Εάν ζείτε σε μια μεγάλη αστική περιοχή, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι «πόλεις-σκηνές» αρχίζουν να εμφανίζονται παντού γύρω σας. Η χειρότερη κρίση πληθωρισμού εδώ και δεκαετίες έχει συνδυαστεί με τη χειρότερη κρίση ναρκωτικών που έχουμε δει ποτέ για να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κρίση αστέγων. Κάθε βράδυ, ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί συμμετέχουν στους ταχέως αναπτυσσόμενους «μη εγκεκριμένους καταυλισμούς» που καταλαμβάνουν όλο και περισσότερα ακίνητα στις μεγαλύτερες πόλεις μας. Αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα τώρα, πόσοι συμπολίτες μας θα κοιμούνται στους δρόμους όταν οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ χειρότερες σε ένα ή δύο χρόνια από σήμερα; Υποτίθεται πως είμαστε το μεγαλύτερο έθνος στον πλανήτη, αλλά κάθε μέρα που περνάει δημιουργούνται ακόμη περισσότερες πόλεις-σκηνές. Το σύστημά μας αποτυγχάνει και η εκτεταμένη οικονομική ταλαιπωρία που βλέπουμε αυτή την στιγμή είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοηθεί.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δείτε τι συμβαίνει στο Σακραμέντο. Είναι η πρωτεύουσα της Καλιφόρνια και παντού δημιουργούνται σκηνές.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο αριθμός των αστέγων στο Σακραμέντο έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 70 τοις εκατό μόλις από το 2019:

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο μη στεγασμένος πληθυσμός έχει εκτοξευθεί σε όλη την Καλιφόρνια, αλλά η αύξηση στο Σακραμέντο ήταν ιδιαίτερα εκπληκτική.

Η περιοχή έχει σημειώσει σχεδόν 70% αύξηση των αστέγων από το 2019, μετρώντας πλέον περισσότερους από το Σαν Φρανσίσκο.


Περιττό να πούμε πως οι παράλογες τιμές των κατοικιών είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να βγουν στους ψυχρούς δρόμους:

Η πρωταρχική δύναμη πίσω από τη δραματική άνοδο, σύμφωνα με τη χρονική καταμέτρηση του 2022, είναι το υψηλό κόστος στέγασης. Η διάμεση τιμή κατοικίας στην κομητεία έχει ξεπεράσει τα 500.000 δολάρια και το μεσαίο μηνιαίο ενοίκιο είναι 2.774 δολάρια, αυξημένο κατά περισσότερο από 5% από πέρυσι. Μερικά στούντιο στο κέντρο της πόλης νοικιάζονται για 2.000 δολάρια το μήνα, είπε η Crystal Sanchez, η πρόεδρος της Ένωσης Αστέγων του Σακραμέντο, ενώ χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται έξω.

Οι περισσότερες οικογένειες της μεσαίας τάξης μετά βίας μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν 2.000 $ ή περισσότερα για στέγαση κάθε μήνα.

Και όσοι είναι φτωχοί δεν έχουν καμία ευκαιρία.

Οι συνθήκες είναι πολύ παρόμοιες στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Οι τιμές των κατοικιών έχουν εκτοξευθεί σε τρελά επίπεδα και οι άστεγοι εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά.

Σε αυτό το σημείο, ο δήμαρχος Ted Wheeler λέει πως υπάρχουν «σχεδόν 800 μη εγκεκριμένοι καταυλισμοί» απλωμένοι σε όλη την πόλη:

«Σχεδόν 800 μη εγκεκριμένοι καταυλισμοί απλώνονται στα 146 τετραγωνικά μίλια της πόλης του Πόρτλαντ», είπε ο Wheeler. «Κάτι πρέπει να αλλάξει».

Αλλά πολλοί κάτοικοι του Πόρτλαντ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους ηγέτες των πόλεων.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το The Oregonian, σχεδόν το 75 τοις εκατό των ψηφοφόρων του Πόρτλαντ είπε πως η πόλη βρίσκεται «σε λάθος δρόμο».

Σε αυτό το στάδιο, έχει φτάσει λίγο πολύ σε ένα σημείο όπου απλά δεν μπορείτε να αποφύγετε τις πόλεις-σκηνές.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα αυτή τη στιγμή που υπάρχει πιθανότητα η πολιτεία του Όρεγκον να εκλέξει πραγματικά έναν Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη το Νοέμβριο:

Η κούρσα για το αξίωμα του κυβερνήτη παραμένει μια ανατροπή, με μια νέα δημοσκόπηση να δείχνει ένα μικρό προβάδισμα για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο σε μια πολιτεία που δεν έχει εκλέξει Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη από το 1982.

Η Ρεπουμπλικανή Κριστίν Ντράζαν προηγείται της Δημοκρατικής Τίνα Κότεκ στην κούρσα, 44 προς 41 τοις εκατό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Nelson Research, ανέφερε η KOIN.

Αυτό δίνει στην Ντράζαν προβάδισμα 2 μονάδων στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της RealClearPolitics, έχοντας προηγηθεί οριακά σε κάθε δημοσκόπηση αυτό το φθινόπωρο.


Νόμιζα ότι δε θα βλέπαμε ποτέ άλλον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη σε αυτή την πολιτεία.

Φαίνεται ότι μπορεί να έκανα λάθος σε αυτό.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει τόσους πολλούς «μη εγκεκριμένους καταυλισμούς» όσο το Πόρτλαντ, αλλά η New York Post αναφέρει πως ο αριθμός των πόλεων σκηνών στην πρωτεύουσα του έθνους μας έχει πλέον αυξηθεί σε 120:

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι καταυλισμοί αστέγων έχουν εκραγεί στην Ουάσιγκτον, καθώς τόσο η πόλη όσο και οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις άρουν τα μέτρα επιβολής κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 - και κατέστησαν αδιάφορο για τους πλανόδιους να αφήσουν τις ρίζες τους καλύπτοντας κάθε τους ανάγκη.

Μια περιήγηση από το The Post στις κύριες τουριστικές περιοχές της περιοχής αυτή την εβδομάδα βρήκε τουλάχιστον 35 άτομα να κατοικούν σε μια τοποθεσία της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου δύο τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο. περισσότερα από 20 στους χώρους πρασίνου που περιβάλλουν το συγκρότημα του State Department και πέντε απέναντι από το περίφημο ξενοδοχείο Watergate.

Και αυτές οι τοποθεσίες αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5 τοις εκατό των εκτιμώμενων 120 πόλεων σκηνών στην Ουάσιγκτον DC.

Πάνω από μια δεκαετία πριν, δούλευα στην καρδιά της Ουάσιγκτον.


Και σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί, δεν είδα ούτε έναν άστεγο να μένει σε σκηνή.

Αλλά τώρα οι πόλεις σκηνών είναι παντού.

Φυσικά, η αύξηση της εγκληματικότητας συχνά συνοδεύεται από μια έκρηξη των αστέγων.

Στη Νέα Υόρκη, ο βιασμός μιας γυναίκας που έκανε τζόκινγκ από έναν άστεγο με 25 προηγούμενες συλλήψεις έγινε πολλά πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα:

Η αστυνομία είπε πως το θύμα ήταν έξω από την προβλήτα 45, κοντά στις οδούς West και Christopher στο West Village, γύρω στις 5:30 π.μ., όταν ο άνδρας, ο Carl Phanor, 29 ετών, την άρπαξε από πίσω και την έπνιξε μέχρι που λιποθύμησε, στη Νέα Υόρκη.

Ο Phanor, η οποία έχει 25 προγόνους και καταζητείται για τουλάχιστον άλλα δύο σeξουαλικά εγκλήματα, στη συνέχεια έβγαλε τα ρούχα της, τη βίασε και κατόπιν έφυγε από την σκηνή με ένα Citi Bike με τα ακουστικά, το κινητό και το πορτοφόλι της γυναίκας.

Το θύμα εντοπίστηκε από ένα συνάδελφο που έκανε τζόκινγκ και οι πρώτοι ανταποκριτές την μετέφεραν σε ένα κοντινό νοσοκομείο.


Δυστυχώς, ο πληθυσμός των αστέγων απλώς συνεχίζει να αυξάνεται στη Νέα Υόρκη κάθε μέρα που περνά.

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα έχει γίνει τόσο έντονο που η Εθνική Φρουρά έχει πλέον κληθεί να αντιμετωπίσει την κρίση:

Η πόλη της Νέας Υόρκης κάλεσε την Εθνική Φρουρά να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη μεταναστευτική κρίση που κατακλύζει τα καταφύγια και τις εγκαταστάσεις αστέγων, καθώς το προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το κύμα.

Έφεδροι της Εθνοφρουράς αναπτύσσονται για να βοηθήσουν στις καθημερινές επιχειρήσεις σε πολλά καταφύγια, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της χωρητικότητας, της διανομής τροφίμων και της βοήθειας με τις ελλείψεις προσωπικού.

Υπάρχουν πάνω από 62.000 άνθρωποι που ζουν αυτή την στιγμή στα καταφύγια αστέγων της Νέας Υόρκης – σχεδόν 13.000 από τους οποίους είναι μετανάστες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υπηρεσιών Αστέγων.


Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, περιμένω εκατομμύρια Αμερικανοί να χάσουν τις δουλειές τους.

Και η αλήθεια είναι ότι έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. Μόλις σήμερα, μάθαμε πως η Stripe θα απολύσει περίπου το 14% του συνόλου του εργατικού δυναμικού της:

Ο κολοσσός διαδικτυακών πληρωμών Stripe απολύει περίπου το 14% του προσωπικού του, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Πάτρικ Κόλισον σε σημείωμα προς το προσωπικό την Πέμπτη.

Στο σημείωμα, ο Collison είπε ότι οι περικοπές ήταν απαραίτητες εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού, φόβων για επικείμενη ύφεση, υψηλότερα επιτόκια, ενεργειακά σοκ, αυστηρότερους επενδυτικούς προϋπολογισμούς και αραιότερη χρηματοδότηση startup. Συνολικά, αυτοί οι παράγοντες σηματοδοτούν «πως το 2022 αντιπροσωπεύει την αρχή ενός διαφορετικού οικονομικού κλίματος», είπε.

Ναι, όπως αναφέρω λεπτομερώς στο ολοκαίνουργιο βιβλίο μου, ένα «διαφορετικό οικονομικό κλίμα» είναι σίγουρα μπροστά μας.

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες χειροτερεύουν, ο αριθμός των πόλεων σκηνών θα αυξηθεί πολύ.

Έτσι, η ψυχρή, σκληρή πραγματικότητα του θέματος είναι ότι η κρίση των αστέγων θα ενταθεί μόνο από αυτό το σημείο και μετά.

Ξέρω πως μπορεί να είναι δύσκολα νέα να τα ακούσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολες στιγμές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail