Χάρτης εξάπλωσης τουρκικών βάσεων στη Συρία - Ισραηλινό Ινστιτούτο Ερευνών

Το «Jussoor for Studies» ρίχνει φως στην τοποθεσία των τουρκικών στρατιωτικών συγκροτημάτων στο συριακό έδαφος  όπως αυτά διαμορφώνονται προς τα τέλη του 2022.

Από: echedoros-a.gr

Το Κέντρο κυκλοφόρησε αναλυτικούς χάρτες που δείχνουν τον αριθμό των σημείων και των βάσεων του τουρκικού στρατού, τις περιοχές στάσης και τις τοποθεσίες τους, εκτός από την ανάλυση της δύναμής τους και της φύσης των αποστολών τους, σε μια προσπάθεια να προβλέψει τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Το Κέντρο ανέφερε στην έκθεση ότι μετά από 6 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, κατά την οποία οι τουρκικές δυνάμεις διείσδυσαν στις πόλεις Αζάζ και Τζαράμπλους, βόρεια του Χαλεπίου, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του ISIS, η εξάπλωση των τουρκικών δυνάμεων αυξήθηκε και ξεπέρασε το βορειοδυτικά της χώρας και έφτασε στα βορειοανατολικά.


 
Το ερευνητικό ινστιτούτο επεσήμανε ότι αν και η είσοδος της Τουρκίας στη Συρία σχετιζόταν με το ζήτημα της καταπολέμησης των τρομοκρατικών οργανώσεων, η επέκτασή της σχετιζόταν σταδιακά με πολιτικούς στόχους για τους οποίους μιλούσε τακτικά, δηλαδή η εκλεγμένη μεταβατική κυβέρνηση της Συρίας εκπροσωπεί όλους τους Σύρους, με στόχο τη διασφάλιση της επιστροφής των προσφύγων από τα τουρκικά εδάφη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατάρρευση της κατάστασης ασφαλείας  που σχετιζόταν κυρίως με την υπονόμευση της εξουσίας της κεντρικής αρχής, η οποία δεν έβλεπε πλέον μεγάλα τμήματα του συριακού λαού ως νόμιμες, τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν διασυνοριακές δραστηριότητες όπως το ISIS και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δρούσε στο συριακό έδαφος και ιδιαίτερα κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail