Η Αλγερία πρόκειται να υπογράψει «τεράστια» συμφωνία όπλων με τη Ρωσία τον προσεχή Δεκέμβριο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (L) και ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Ραμτάνε Λαμάμρα αντιδρούν κατά τη συνάντησή τους στο Αλγέρι, 10 Μαΐου 2022. (Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών)
Freepen.gr - Η Αλγερία πρόκειται να υπογράψει ένα τεράστιο συμβόλαιο με τη Ρωσία για να προμηθευτεί όπλα αξίας 12-17 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια μιας αναμενόμενης επίσκεψης του Αλγερινού προέδρου Abdelmadjid Tebboune στη Μόσχα τον επόμενο Δεκέμβριο, αποκάλυψαν πηγές μέσων ενημέρωσης και το ρωσικό αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι RT.

Η εφημερίδα Africa Intelligence ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για τη διευθέτηση μιας συμφωνίας-πλαισίου για τις ρωσικές στρατιωτικές προμήθειες στην Αλγερία για τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι αλγερινοί αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να αποκτήσουν υποβρύχια, αεροσκάφη stealth Su-57 (Sukhoi), βομβαρδιστικά Su-34 και μαχητικά Su-30, ανέφερε στην έκθεσή της η εφημερίδα Africa Intelligence. Η Αλγερία ελπίζει επίσης να αποκτήσει νέα συστήματα αεράμυνας, όπως το S-400, το Viking και το Antey-4000.

Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Αλγερίας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 130 τοις εκατό, φτάνοντας τα 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το προσχέδιο για τον οικονομικό νόμο του 2023. Αυτό θα την καθιστούσε τον μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό της Αφρικής, σύμφωνα με το RT.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αλγερία Elizabeth Moore Aubin σχολίασε ένα αίτημα που υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα από αρκετούς βουλευτές των ΗΠΑ που απαιτούσαν από την Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις στο Αλγέρι για εμπορία όπλων με τη Ρωσία, λέγοντας πως μέρος της διπλωματικής της δουλειάς είναι να εξηγεί το αμερικανικό δίκαιο σε Αλγερινούς αξιωματούχους.

«Οι αξιωματούχοι της Αλγερίας θα λάβουν τότε κυρίαρχες αποφάσεις για αυτήν τη χώρα», είπε σε συνέντευξή της στο Interlignes.

Η Αλγερία είναι ένας από τους σημαντικότερους στρατιωτικούς συμμάχους της Ρωσίας στην αφρικανική ήπειρο και επίσης ένας από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς πελάτες για τα όπλα της.

* πληροφορίες The Arab Weekly

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail