Νέο σύστημα στις φορο-δηλώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Το νέο σύστημα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων ΦΠΑ, Ε3 και του εντύπου Ν, φέρνει εντός του Νοεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ευσεβής πόθος του ΥΠΟΙΚ αλλά και της ΑΑΔΕ είναι μέσω αυτού του νέου «καθεστώτος» είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για εφαρμογή των αυτόματων επιστροφών ΦΠΑ.

Από: sofokleousin.gr

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA είναι η βάση δεδομένων από την οποία θα αντλούνται τα απαραίτητα φορολογικά και λοιπά στοιχεία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η προσυμπλήρωση της δήλωσης ΦΠΑ, που θα αφορά και τα έντυπα Ε3 και Ν . Τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ, έχοντας λάβει υπόψη τα παρεχόμενα στοιχεία από την πλατφόρμα MyDATA, θα υπολογίζουν με ακρίβεια τον οφειλόμενο ΦΠΑ των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Η διαδικασία, μάλιστα, προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα να τροποποιούν την προσυμπληρωμένη δήλωση, στην περίπτωση που διαφωνούν με στοιχεία βάσει των οποίων έγινε ο υπολογισμός.

Πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά βιβλία

Σύμφωνα με τα έως σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, περισσότερες από 1,06 εκατ. επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον τα ηλεκτρονικά βιβλία ενώ ο τζίρος από την αρχή της χρήσης των MyDΑΤΑ αγγίζουν τα 705 δισ. ευρώ. Επίσης έχουν εκδοθεί 1,177 δισεκατομμύρια παραστατικά. Επίσης στην εφαρμογή timologio έχουν εγγραφεί 202.413 μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, έχοντας εκδώσει ηλεκτρονικά τα τιμολόγια τους, τα οποία ταυτόχρονα καταχωρούνται στα MyDΑΤΑ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail