Οι Ρώσοι άρχισαν να βομβαρδίζουν τους ουκρανικούς σιδηροδρόμους

Freepen.gr - Το πρωί της 27ης Νοεμβρίου, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων κοντά στην πόλη Kryvyi Rih στην περιοχή Dnipropetrovsk, αναφέρει το southfront.org.

Ένας από τους στόχους των ρωσικών πυραύλων ήταν ο σιδηροδρομικός κόμβος που βρίσκεται κοντά στην πόλη Kryvyi Rih στην κεντρική Ουκρανία. Λίγο αφότου οι ντόπιοι ανέφεραν δυνατές εκρήξεις, ο επικεφαλής της τοπικής περιφερειακής διοίκησης επιβεβαίωσε πως οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις υποδομής.

Ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιδρομών, η σιδηροδρομική υποδομή υπέστη σοβαρές ζημιές και «ο σιδηρόδρομος τέθηκε εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο.

Η πόλη Kryvyi Rih βρίσκεται κοντά σε έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά από τον ουκρανικό στρατό για τη μεταφορά στρατευμάτων στις γραμμές του μετώπου του Kherson και σε άλλες κατευθύνσεις.

Οι ρωσικές επιθέσεις στις ουκρανικές σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις στοχεύουν στη διακοπή της αναδιάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στη μεταφορά βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στις πρώτες γραμμές σε διάφορες κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές.

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς δημοσιογράφους, το χτύπημα στο Kryvyi Rih είχε στόχο να διαταράξει τη μεταφορά της 17ης Ταξιαρχίας Αρμάτων της AFU, η οποία είναι μέρος της ομάδας που αναπτύχθηκε στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή του Kherson.

Η ζημιά στο σιδηρόδρομο στην περιοχή θα αποτρέψει επίσης την ανάπτυξη πρόσθετων ουκρανικών ομάδων κρούσης στην κατεύθυνση του Zaporozhye και θα περιπλέξει την παροχή στρατιωτικής ενίσχυσης στις γραμμές του μετώπου Donbass.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail