Η Ουκρανία βυθίζεται στο σκοτάδι - Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις αναφέρθηκαν σε ολόκληρη την ενεργειακή υποδομή

Η Ρωσία στόχευσε την ουκρανική ενεργειακή υποδομή σε μια «μαζική» πυραυλική επίθεση, δήλωσαν την Τρίτη οι ουκρανικές αρχές. Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από μία ημέρα αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι έθεσε όρους για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία που η Μόσχα χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικές και ανεπαρκείς».

Οι ρωσικές δυνάμεις «εξαπέλυσαν 85 πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι σε ομιλία έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τρίτης. Το γραφείο του χαρακτήρισε την κατάσταση μετά την επίθεση «κρίσιμη», προσθέτοντας ότι τα περισσότερα χτυπήματα στόχευαν εγκαταστάσεις στα κεντρικά και βόρεια της Ουκρανίας.

Η κατάσταση στο Κίεβο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, Κύριλλο Τιμοσένκο. Οι Ουκρανοί πάροχοι ενέργειας είχαν καταφύγει σε έκτακτες διακοπές ρεύματος για να αποφύγουν βλάβες του ενεργειακού συστήματος, πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου και έως και το 80% των ανθρώπων που ζουν στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις επιθέσεις.

Έως και εννέα ουκρανικές περιφέρειες έγιναν στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τις αρχές.

Η γειτονική Μολδαβία της Ουκρανίας επηρεάστηκε επίσης από την επίθεση. Οι διακοπές στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας οδήγησαν σε αποσύνδεση του ηλεκτρικού δικτύου στη Μολδαβία, προκαλώντας «τεράστιες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Αντρέι Σπίνου στο Telegram.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail