Ουκρανία - Σβήσιμο των φώτων

Reznichenko/ Telegram
Η προσεκτική καταστροφή των ενεργειακών συστημάτων στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Moon of Alabama / Παρουσίαση Freepen.gr

Από την ενημέρωση όπως παρέχεται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:

Στις 17 Νοεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ένα συγκεντρωμένο χτύπημα, χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας από αέρα, θάλασσα και έδαφος, σε εγκαταστάσεις στρατιωτικού ελέγχου, αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και συναφών καυσίμων και ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.

Οι στόχοι της επίθεσης έχουν επιτευχθεί.

Όλοι οι πύραυλοι έχουν πλήξει με ακρίβεια τις καθορισμένες εγκαταστάσεις.

Δεν έχω ιδέα αν ισχύει η τελευταία γραμμή, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία.

Η στόχευση μετασχηματιστών 330 kilovolt σε διάφορους σταθμούς μεταγωγής έχει περικόψει περίπου το 50% της ικανότητας διανομής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας. Αυτοί οι μετασχηματιστές ζυγίζουν έως και 200 ​​τόνους. Δεν υπάρχουν αντικαταστάτες. Δεν τα αγοράζετε στην επόμενη γωνία, αλλά θα πρέπει να τα παραγγείλετε με χρόνια παράδοσης. Από όσο μπορώ να πω ότι η Ρωσία είναι επί του παρόντος ο μόνος παραγωγός μετασχηματιστών αυτού του τύπου.

Δεν είναι έγκλημα πολέμου η καταστροφή των υποδομών που τροφοδοτούν τους αμάχους;

Εξαρτάται. Εάν η υποδομή χρησιμοποιείται αποκλειστικά για πολιτικούς σκοπούς, η καταστροφή είναι παράνομη. Αλλά η υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας και μεταφορών στην Ουκρανία χρησιμοποιείται για πολιτικούς ΚΑΙ στρατιωτικούς σκοπούς. Σε πρόσφατο άρθρο του Politico Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν μάλιστα πως:

Η Ουκρανία λέει στους συμμάχους ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να συνέλθει από περισσότερες ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακά συστήματα:

Ένας αναξιόπιστος ενεργειακός τομέας θα μπορούσε να έχει θανατηφόρες συνέπειες, λένε Ουκρανοί αξιωματούχοι. Σε πρόσφατες συνομιλίες, πρόσθεσαν πως θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή τροφίμων και τις επιχειρήσεις μεταφοράς — κρίσιμες υπηρεσίες που απαιτούνται για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης αυτό το περίεργο στοιχείο:

Η απεργία είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση των παραγωγικών ικανοτήτων για πυρηνικά όπλα.

Αναρωτιέμαι πού και τι ήταν αυτό:

Μία αποθήκη οπλισμού πυροβολικού, που παραδόθηκε από τις δυτικές χώρες και προετοιμάστηκε για αποστολή στα στρατεύματα, έχει καταστραφεί.

Η αναδιάταξη των εφεδρικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και η παράδοση ξένου οπλισμού σε περιοχές επιχειρήσεων έχουν ματαιωθεί.

Η τελευταία πρόταση περιγράφει τον πραγματικό σκοπό των επιθέσεων στα ενεργειακά συστήματα.

Η έλλειψη ενέργειας υποβαθμίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο που φέρνει όπλα από τα δυτικά στο ανατολικό μέτωπο. Κάνει την αναδιάταξη των μονάδων από το ένα μπροστινό τμήμα στο άλλο πολύ δύσκολη και χρονοβόρα. Θα δώσει στις ρωσικές δυνάμεις το πλεονέκτημα όταν αλλάζουν το Schwerpunkt [κέντρο] των επιθέσεών τους από τη μια γωνία της πρώτης γραμμής στην άλλη.

Μια άλλη επίδραση των επιθέσεων στα ηλεκτρικά συστήματα και των μπλακ άουτ στις μεγάλες πόλεις που τις ακολουθούν είναι ένα ανανεωμένο ρεύμα προσφύγων που θα θέλουν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη. Με τον καιρό θα αλλάξει την κοινή γνώμη και τις πολιτικές προτεραιότητες αυτών των χωρών. Εάν δεν καταφέρουν να τερματίσουν τον πόλεμο, θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail