Αν δεν είναι παγίδα, τότε η Μόσχα γελοιοποιείται: Εγκαταλείπει "εθνικό" έδαφος αφού ξεσήκωσε πρώτα τον κόσμο

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας/TASS
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έδωσε εντολή να ξεκινήσει η απομάκρυνση των στρατευμάτων πίσω από τον ποταμό Δνείπερο.

«Ξεκινήστε να αποσύρετε τα στρατεύματα και λάβετε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσετε την ασφαλή μετεγκατάσταση του προσωπικού, των όπλων και του υλικού πίσω από τον Δνείπερο», είπε ο αρχηγός Άμυνας, θέτοντας καθήκοντα στον Διοικητή της Ολοκληρωμένης Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία Σεργκέι Σουροβίκιν.

Ο Σουροβίκιν αναφέρθηκε στον υπουργό Άμυνας νωρίτερα την Τετάρτη για την κατάσταση στην περιοχή αυτή.

Η άμυνα κατά μήκος των συνόρων του φραγμού του Δνείπερου είναι η πιο πρόσφορη επιλογή επιχειρήσεων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είπε ο Σουροβίκιν.

"Εάν το καθεστώς του Κιέβου καταφύγει σε μεγαλύτερη απόρριψη νερού από ταμιευτήρες ή σε πιο ισχυρή επίθεση με ρουκέτες στο φράγμα Kakhovka, αυτό θα δημιουργήσει ροή νερού που θα πλημμυρίσει τεράστιες περιοχές και θα προκαλέσει θύματα αμάχους. Μια περαιτέρω απειλή για τους αμάχους και πλήρης απομόνωση των δυνάμεών μας στη δεξιά όχθη του Δνείπερου θα προκύψει. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σκόπιμο να οργανωθεί η άμυνα κατά μήκος των συνόρων του φραγμού του ποταμού Δνείπερου», είπε ο διοικητής.

"Σύντροφε υπουργέ Άμυνας, αφού αξιολογήσει διεξοδικά την τρέχουσα κατάσταση, η πρόταση είναι να αναλάβουμε την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου", επεσήμανε ο Σουροβίκιν. 

Αν δεν πρόκειται για κάποια παγίδα, τότε η κατάσταση θα αρχίσει να γίνεται ιδιαιτέρως δύσκολη για τη Μόσχα, η οποία πριν δύο μήνες ξεσήκωνε τον κόσμο να ψηφίσει την ένωση με τη Ρωσία κι αμέσως μετά, πρώτα στο Ντονμπάς και τώρα στη Χερσώνα, εγκαταλείπει περιοχές και ωθεί κόσμο σε μετεγκατάσταση για να γλυτώσει την οργή του Κιέβου.

Εν ολίγοις η Ρωσία εγκαταλείπει εθνικό έδαφος, αφού το προσάρτησε με τα δημοψηφίσματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail